Romige gnocchi met blauwe-kaassaus, spinazie en appel
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Romige gnocchi met blauwe-kaassaus, spinazie en appel

Romige gnocchi met blauwe-kaassaus, spinazie en appel

met frisse salade met walnoten

Gnocchi is een pastasoort die, anders dan andere pastasoorten, gemaakt wordt van aardappel in combinatie met meel!

Labels:
Veggie
Allergenen:
Tarwe
Eieren
Sulfiet
Melk (inclusief lactose)
Walnoten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd15 minuten
Oventijd15 minuten
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

175 gram

Gnocchi

(Bevat Tarwe, Eieren, Sulfiet)

100 gram

Spinazie

(Kan bevatten Selderij)

10 gram

Geraspte pecorino DOP

(Bevat Melk (inclusief lactose))

25 gram

Blauwekaasblokjes

(Bevat Melk (inclusief lactose))

10 gram

Walnootstukjes

(Bevat Walnoten Kan bevatten Pinda's, Noten, Sesamzaad)

75 ml

Culinaire room

(Bevat Melk (inclusief lactose))

½ stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

Appel

Zelf toevoegen

½ tl

Mosterd

½ el

Wittewijnazijn

½ el

Extra vierge olijfolie

½ el

[Plantaardige] boter

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)863 kcal
Energie (kJ)3611 kJ
Vetten42.8 g
waarvan verzadigd20.2 g
Koolhydraten95.2 g
waarvan suikers14.2 g
Vezels9.4 g
Eiwitten20.6 g
Zout3.5 g

Benodigdheden

Hapjespan of grote koekenpan
Grote kom
Koekenpan

Instructies

Voorbereiden
1
  • Snipper de ui.
  • Snijd de appel in schijfjes.

Weetje: Wist je dat appels flavonoïden bevatten? Dit zijn antioxidanten die ons beschermen tegen vrije radicalen: schadelijke stoffen in je lichaam veroorzaakt door bijvoorbeeld UV-straling of luchtvervuiling.

Bakken
2
  • Verhit in een grote pan of sauteerpan 1/2 el boter per persoon op middelhoog vuur en voeg de ui, gnocchi en appel toe. Bak 5 - 7 minuten of tot alles goudbruin is.
  • Voeg de laatste 2 minuten de helft van de spinazie toe en bak al roerend verder.
  • Verhit ondertussen een klein pan zonder olie op hoog vuur een rooster de walnootstukjes in 1 - 2 minuten goudbruin. Zet het vuur uit en bewaar tot serveren.
  • Meng in een grote kom per persoon: 1/2 el wittewijnazijn, 1/2 tl mosterd en 1/2 el extra vierge olijfolie, peper en zout.
Saus maken
3
  • Voeg de blauwe kaas en de culinaire room toe aan de pan met gnocchi en meng tot de kaas gesmolten is.
  • Breng de saus op smaak met peper en zout. 
  • Voeg de overige spinazie toe aan de kom met dressing en meng (zie Tip).

Tip: Scheur de spinazie eventueel in kleinere stukken als je niet van groot spinazieblad houdt.

Serveren
4
  • Verdeel de gnocchi over diepe borden. Garneer met de pecorino.
  • Leg de spinaziesalade ernaast. Besprenkel met de walnoten en serveer.