Gnocchi met burrata en kipfilet
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Gnocchi met burrata en kipfilet

Gnocchi met burrata en kipfilet

met tomatensaus, courgette en vers basilicum

Burrata bestaat uit een zakje van mozzarella gevuld met een mengsel van room en fijngesneden mozzarella. Vroeger was het dé manier om restjes mozzarella op te maken.

Labels:
Familie
Allergenen:
Tarwe
Eieren
Sulfiet
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd20 minuten
Oventijd20 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

175 gram

Gnocchi

(Bevat Tarwe, Eieren, Sulfiet)

½ stuk(s)

Courgette

½ stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

Knoflookteen

½ bol(len)

Burrata

(Bevat Melk (inclusief lactose))

100 gram

Passata

¼ zakje(s)

Italiaanse kruiden

5 gram

Vers basilicum

(Kan bevatten Selderij)

4 ml

Balsamicocrème

(Bevat Sulfiet)

1 stuk(s)

Kipfilet met mediterrane kruiden

Zelf toevoegen

½ tl

Zwarte balsamicoazijn

1 tl

Suiker

1 el

Water voor saus

1.5 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3555 kJ
Energie (kcal)850 kcal
Vetten31.2 g
waarvan verzadigd9.9 g
Koolhydraten100.7 g
waarvan suikers19.9 g
Vezels9.5 g
Eiwitten39.2 g
Zout3.5 g

Benodigdheden

Steelpan
Koekenpan
Hapjespan

Instructies

Saus maken
1
  • Snipper de ui en pers de knoflook of snijd fijn.
  • Verhit een scheutje olijfolie in een steelpan op middelmatig vuur. Fruit de knoflook en ui 2 - 3 minuten.
  • Voeg de Italiaanse kruiden, de passata, de zwarte balsamicoazijn, de suiker en de aangegeven hoeveelheid water toe.
  • Breng aan de kook, verlaag het vuur en laat zachtjes 10 minuten koken tot een dikke saus. Roer regelmatig door en breng op smaak met peper en zout.
Gnocchi bakken
2
  • Verhit een scheutje olijfolie in een pan op middelhoog vuur en bak de gnocchi in 6 - 8 minuten goudbruin (zie Tip).
  • Snijd de courgette in dunne halve maantjes.
  • Snijd de kipfilet in dunne reepjes. 

Tip: Schep de gnocchi niet te vaak om. Geef ze de tijd om mooi te kleuren.

Kip en courgette bakken
3
  • Verhit nog een scheutje olijfolie in een sauteerpan op middelhoog vuur. Bak de kipfiletreepjes en courgette in 5 - 7 minuten gaar. Breng op smaak met peper en zout.
  • Snijd ondertussen het basilicum fijn.
Serveren
4
  • Verdeel de gnocchi over diepe borden. Verdeel de saus erover.
  • Serveer de kipfiletreepjes en gebakken courgette erbovenop. Besprenkel met de balsamicocrème.
  • Garneer met de burrata en het verse basilicum.