Goedgevulde kippensoep met orecchiette
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Goedgevulde kippensoep met orecchiette

Goedgevulde kippensoep met orecchiette

met wortel, prei en peterselie

Je geeft de kippensoep textuur met orecchiette. Deze pastasoort heeft zijn naam te danken aan de vorm. Orecchiette is namelijk het Italiaanse woord voor oortjes.

Labels:
Caloriebewust
Familie
Allergenen:
Tarwe
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd25 minuten
Oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

5 gram

Verse bladpeterselie

(Kan bevatten Selderij)

½ stuk(s)

Prei

½ stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Ui

45 gram

Orecchiette

(Bevat Tarwe Kan bevatten Mosterd, Soja, Lupine, Eieren)

1 stuk(s)

Wortel

50 gram

Culinaire room

(Bevat Melk (inclusief lactose))

⅓ zakje(s)

Surinaamse kruiden

100 gram

Kipfilethaasjes

Zelf toevoegen

½ stuk(s)

Zoutarm kippenbouillonblokje

1 el

[Plantaardige] boter

300 ml

Water

½ el

Mosterd

naar smaak

Zwarte peper

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2381 kJ
Energie (kcal)569 kcal
Vetten23.3 g
waarvan verzadigd14.1 g
Koolhydraten49.9 g
waarvan suikers13.5 g
Vezels14.3 g
Eiwitten35.9 g
Zout1.6 g

Benodigdheden

Pan
Soeppan met deksel

Instructies

Voorbereiden
1
  • Breng water aan de kook in een ruime pot voor de pasta. Weeg de pasta af. Kook de pasta 11 - 13 minuten in de pot. Giet daarna af en laat uitstomen.
  • Snijd de ui in halve ringen.
  • Pers de knoflook of snijd fijn.
  • Snijd de prei in ringen.
Specerijen bakken
2
  • Verhit de boter in een soeppot met deksel op middelhoog vuur. Bak de ui, knoflook en prei 3 - 4 minuten.
  • Snijd ondertussen de wortel in halve maantjes.
  • Snijd de peterselie fijn.
  • Snijd de kipfilet in blokjes.

Weetje: Wortel zit boordevol vitamine A - goed voor de groei, de gezondheid van je huid, haar en nagels en een goede werking van je ogen en afweersysteem. Het zit bijvoorbeeld ook in boerenkool, spinazie, broccoli en ei.

Soep koken
3
  • Voeg het water toe aan de soeppot. Verkruimel het bouillonblokje erboven. 
  • Voeg vervolgens de wortel, kip, Surinaamse kruiden en mosterd toe.
  • Kook het geheel, afgedekt, 8 - 10 minuten.
Serveren
4
  • Roer de pasta en de culinaire room door de soep (zie Tip).
  • Proef de soep en breng eventueel op smaak met peper.
  • Verdeel de soep over kommen en garneer met de peterselie.

Tip: Vind je de soep te dik? Voeg dan geleidelijk nog wat bouillon of heet water toe, tot het de juiste dikte heeft.