Goedgevulde kippensoep met orecchiette
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Goedgevulde kippensoep met orecchiette

Goedgevulde kippensoep met orecchiette

met wortel, prei en peterselie

Je geeft de kippensoep textuur met orecchiette. Deze pastasoort heeft zijn naam te danken aan de vorm. Orecchiette is namelijk het Italiaanse woord voor oortjes.

Labels:
Caloriebewust
Eiwitrijk
Allergenen:
Tarwe
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd25 minuten
Oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

5 gram

Verse bladpeterselie

(Kan bevatten Selderij)

½ stuk(s)

Prei

½ stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Ui

45 gram

Orecchiette

(Bevat Tarwe Kan bevatten Mosterd, Soja, Lupine, Eieren)

1 stuk(s)

Wortel

50 gram

Culinaire room

(Bevat Melk (inclusief lactose))

⅓ zakje(s)

Surinaamse kruiden

100 gram

Kipfilethaasjes

Zelf toevoegen

½ stuk(s)

Zoutarm kippenbouillonblokje

1 el

[Plantaardige] boter

300 ml

Water

½ el

Mosterd

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2383 kJ
Energie (kcal)570 kcal
Vetten23.5 g
waarvan verzadigd14.4 g
Koolhydraten50.7 g
waarvan suikers14.2 g
Vezels14.3 g
Eiwitten35.9 g
Zout1.6 g

Benodigdheden

Pan
Soeppan met deksel

Instructies

Voorbereiden
1
  • Breng water aan de kook in een pot voor de pasta. Weeg de pasta af. Kook de pasta 11 - 13 minuten in de pot. Giet daarna af en laat uitstomen.
  • Snijd de ui in halve ringen.
  • Pers de knoflook of snijd fijn.
  • Snijd de prei in ringen.
Bakken
2
  • Verhit 1 el boter per persoon in een soeppot met deksel op middelhoog vuur. Bak de ui, knoflook en prei 3 - 4 minuten.
  • Snijd ondertussen de wortel in halve maantjes.
  • Snijd de verse bladpeterselie fijn.
  • Snijd de kipfilet in blokjes.

Weetje: Wortel zit boordevol vitamine A - goed voor de groei, de gezondheid van je huid, haar en nagels en een goede werking van je ogen en afweersysteem. Het zit bijvoorbeeld ook in boerenkool, spinazie, broccoli en ei.

Soep koken
3
  • Voeg het water toe aan de soeppot. Verkruimel het bouillonblokje erboven. 
  • Voeg vervolgens de wortel, kip, Surinaamse kruiden en mosterd toe.
  • Kook het geheel, afgedekt, 8 - 10 minuten.
Serveren
4
  • Meng de pasta door de soep. Voeg de culinaire room toe en roer goed door (zie Tip).
  • Proef de soep en breng eventueel op smaak met peper en zout.
  • Verdeel de soep over kommen en garneer met de verse bladpeterselie.

Tip: Vind je de soep te dik? Voeg dan geleidelijk nog wat bouillon of heet water toe, tot het de juiste dikte heeft.