Dit gerecht is geïnspireerd op het Italiaanse minestrone: een groentesoep. Minestra is Italiaans voor 'soep', minestrone het vergrootwoord daarvan. Minestrone is dus eigenlijk 'de grote soep'.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
1 stuk(s)
Knoflookteen
½ stuk(s)
Ui
1 spriet(en)
Bleekselder
(Bevat Selderij)
½ stuk(s)
Wortel
½
Tomatenpuree
1 stuk(s)
Tomaat
1 stuk(s)
Laurierblad
90 gram
Farfalle
(Bevat Tarwe Kan bevatten Soja, Lupine, Eieren, Mosterd)
5 gram
Verse bladpeterselie & basilicum
10 ml
Basilicumcrème
1 stuk(s)
Parmigiano Reggiano DOP
(Bevat Melk (inclusief lactose))
1 stuk(s)
Volkoren ciabatta
(Bevat Gerst, Haver, Rogge, Sesamzaad, Soja, Tarwe Kan bevatten Eieren, Gluten, Melk (inclusief lactose), Mosterd, Noten)
1 tl
Zwarte balsamicoazijn
400 ml
Zoutarme groentebouillon
½ el
Olijfolie
naar smaak
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 180 graden. Bereid de groentebouillon (zie Tip). Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de ui. Snijd de bleekselderstengels in de lengte in vieren en snipper de stengels fijn. Snijd de wortel in schijfjes van 1/2 cm dik.
Tip: Let jij op je zout-inname? Bereid dan 200 ml bouillon per persoon en vul dit aan met 200 ml kokend water per persoon. Gebruik daarnaast eventueel minder kaas.
Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een soeppot met deksel op middelmatig vuur en fruit de knoflook, ui, bleekselder en wortel 4 - 5 minuten. Snijd ondertussen de tomaat in blokjes. Voeg de tomatenpuree toe en bak 2 minuten mee. Roer regelmatig door om aanbakken te voorkomen.
Voeg de tomaat toe. Blus de groenten af met de groentebouillon en 1 tl zwarte balsamicoazijn per persoon en voeg het laurierblad toe. Breng aan de kook en laat, afgedekt, 25 - 30 minuten zachtjes koken, of tot de groenten gaar zijn. Voeg de laatste 10 minuten de farfalle toe en kook mee. Proef en kook eventueel zonder deksel verder voor een intensere smaak (zie Tip).
Tip: Let op! Als je de soep langer kookt, wordt de pasta ook zachter.
Bak ondertussen het broodje 6 - 8 minuten in de oven.
Weetje: Bleekselder zit bomvol vitamine A en C, en calcium. Lekker in dit gerecht, in pasta, risotto of als snack met een dip. Naast de bleekselder zit er ook veel vitamine A in de wortel.
Snijd de bladpeterselie en het basilicum fijn. Rasp de parmigiano reggiano. Breng de minestrone op smaak met peper en zout.
Verdeel de minestrone over diepe borden of kommen en garneer met de geraspte parmigiano reggiano. Besprenkel met de basilicumcrème en garneer met de verse bladpeterselie en het basilicum. Serveer met het broodje.