Met deze kleurrijke nachobowl gaat de zon spontaan aan de keukentafel schijnen. De mix van gemarineerde biefstukreepjes, kruidige rijst, frisse tomatensalsa, mais en zure room maken het een echte familiefavoriet!
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
75 gram
Witte langgraanrijst
½ stuk(s)
Avocado
25 gram
Geraspte Goudse kaas
(Bevat Melk (inclusief lactose))
½ stuk(s)
Ui
⅓
Tomatenpuree
1 stuk(s)
Tomaat
½ stuk(s)
Limoen
½ zakje(s)
Mexicaanse kruiden
25 gram
Biologische zure room
(Bevat Melk (inclusief lactose))
1 stuk(s)
Gemarineerde steak
(Bevat Selderij Kan bevatten Eieren, Gluten, Melk (inclusief lactose), Mosterd, Sesamzaad, Soja)
40 gram
Sweet chili tortillachips
¼ pak(ken)
Zwarte bonen
½ stuk(s)
Rode puntpaprika
175 ml
Zoutarme groentebouillon
¼ el
Extra vierge olijfolie
½ el
Olijfolie
1 el
[Plantaardige] boter
naar smaak
Peper en zout
Haal de steak uit de koelkast om op kamertemperatuur te komen. Verwarm de oven voor op 200 graden en bereid de bouillon. Snipper de ui en snijd de paprika in blokjes. Laat de zwarte bonen uitlekken in een vergiet en spoel af. Verhit de olijfolie in een pot met deksel op middelhoog vuur. Bak de paprika met de helft van de ui 1 - 2 minuten.
Voeg de tomatenpuree, de rijst en de helft van de Mexicaanse kruiden (let op: pikant! Gebruik naar smaak) toe aan de pot en bak 1 minuut mee (zie Tip). Voeg de bouillon toe en kook de rijst, afgedekt, 13 minuten. Voeg de zwarte bonen toe en kook nog 2 minuten. Roer goed door. Giet af indien nodig. Breng op smaak met peper en zout en bewaar apart.
Tip: Roer de rijst af en toe door. Voeg eventueel meer kokend water toe als de rijst te snel droogkookt.
Snijd de tomaat in blokjes en de limoen in partjes. Meng in een kom het sap van 1 limoenpartje, de extra vierge olijfolie, de tomaat en de overige ui. Roer goed door en breng op smaak met peper en zout. Halveer de avocado en verwijder de pit en schil. Snijd het vruchtvlees in plakken.
Stort de tortillachips in een ovenschaal en verdeel de geraspte kaas erover. Bak 3 - 5 minuten in de oven, of tot de kaas is gesmolten. Meng in een kleine kom de zure room met het sap van 1 limoenpartje per persoon en breng op smaak met peper en zout.
Dep de steak droog met keukenpapier en bestrooi beide kanten met de overige Mexicaanse kruiden, peper en zout. Verhit de boter in een pan op middelhoog vuur en bak de steak 1 - 3 minuten per kant. Haal uit de pan en laat rusten onder aluminiumfolie.
Verdeel de rijst over diepe kommen en garneer met de tomatensalsa, avocado en zure room. Snijd de steak, tegen de draad in, in dunne sneetjes en verdeel over de rijst. Serveer met de nacho's en de overige limoenpartjes.