Cottage pie met rundergehakt en spinaziepuree
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Cottage pie met rundergehakt en spinaziepuree

Cottage pie met rundergehakt en spinaziepuree

met Siciliaanse kruiden

Dit gerecht zit bomvol smaken uit de Italiaanse keuken! Het gehakt is op smaak gebracht met Italiaanse kruiden en hier voeg je zelf nog Siciliaanse kruiden aan toe.

Labels:
Familie
Allergenen:
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd45 minuten
Oventijd35 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

300 gram

Aardappelen

100 gram

Spinazie

(Kan bevatten Selderij)

100 gram

Rundergehakt met Italiaanse kruiden

(Kan bevatten Gluten, Eieren, Mosterd, Selderij, Soja)

½ zakje(s)

Siciliaanse kruidenmix

200 gram

Passata

25 gram

Geraspte Goudse kaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

½ stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Ui

Zelf toevoegen

½ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

1 tl

Suiker

¼ el

[Plantaardige] boter

½ tl

Mosterd

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3160 kJ
Energie (kcal)755 kcal
Vetten27.9 g
waarvan verzadigd14.1 g
Koolhydraten82.4 g
waarvan suikers21 g
Vezels13.8 g
Eiwitten36.6 g
Zout3.7 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Hapjespan
Aardappelstamper
Ovenschaal

Instructies

Aardappelen koken
1
  • Was of schil de aardappelen en snijd in grove stukken.
  • Breng in een pot met deksel water aan de kook voor de aardappelen. Voeg de aardappelen en 1/2 bouillonblokje per persoon toe en kook, afgedekt, in 12 - 15 minuten gaar. 
  • Kook de spinazie de laatste 2 minuten mee.
  • Giet af, bewaar wat van het kookvocht en laat zonder deksel uitstomen.

Weetje: Spinazie bevat veel voedingsstoffen, waaronder ijzer. IJzer is essentieel voor het vervoeren van zuurstof in ons lichaam, wat bijdraagt aan een energiek gevoel.

Vlees bakken
2
  • Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de ui.
  • Verhit 1/4 el boter per persoon in een sauteerpan op middelhoog vuur. Voeg de knoflook, ui, het gehakt en de Siciliaanse kruiden toe en bak het gehakt in 3 minuten los.
  • Verwarm ondertussen de oven voor op 220 graden.
Saus maken
3
  • Voeg de passata en 1 tl suiker per persoon toe aan de sauteerpan met gehakt. Roer goed door en laat 12 - 14 minuten pruttelen (zie Tip). Breng op smaak met peper en zout.
  • Pureer met een aardappelstamper de aardappelen en spinazie met de mosterd en wat van het achtergehouden kookvocht. Breng op smaak met peper en zout.

Tip: Laat verder reduceren als je de saus dikker wilt hebben.

Serveren
4
  • Verdeel het gehakt-tomatenmengsel over de bodem van de ovenschaal.
  • Bedek het gehakt met met de spinaziepuree. 
  • Bestrooi met de kaas en bak de gehaktschotel 5 - 10 minuten in de oven, of tot hij goudbruin kleurt.
  • Verdeel de cottage pie daarna over de borden.