Wist je dat onze kabeljauw in de koude wateren rond IJsland gevangen wordt met hengel en lijn? Minimale bijvangst gegarandeerd!
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
½ stuk(s)
Ui
½ stuk(s)
Prei
1 snufje
Nootmuskaat
0.99 tl
Paprikapoeder
50 ml
Culinaire room
(Bevat Melk (inclusief lactose))
1 stuk(s)
Kabeljauwfilet
65 gram
Rode kerstomaten
15 gram
Geraspte belegen kaas
200 gram
Aardappelen
1 tl
Mosterd
½ el
Witte balsamicoazijn
5 ml
[Plantaardige] melk
1.5 el
[Plantaardige] boter
naar smaak
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd de ui in fijne halve ringen. Snijd de prei in dunne ringen. Rasp met een fijne rasp 1 mespuntje per persoon van de nootmuskaat. Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de prei 4 – 6 minuten, haal uit de koekenpan en leg in een ovenschaal.
Weetje: De meeste vitaminen en mineralen zitten in het groene deel van de prei. Het bevat veel vitamine B6 - belangrijk voor je spieren én goed voor je immuunsysteem.
Verhit opnieuw 1/2 el roomboter per persoon in dezelfde koekenpan op middelmatig vuur en fruit de ui 1 – 2 minuten. Voeg het paprikapoeder toe en bak 1 – 2 minuten mee. Blus de ui af met 1/2 el wittewijnazijn per persoon en de kookroom. Roer goed en laat 4 – 5 minuten inkoken. Breng op smaak met nootmuskaat, peper en zout.
Dep ondertussen de kabeljauw droog met keukenpapier en breng op smaak met peper en zout. Halveer de cherrytomaten. Leg de kabeljauw in de ovenschaal met de prei en voeg de cherrytomaten toe. Giet de roomsaus eroverheen en bestrooi met de belegen kaas. Zet het vispannetje 20 – 25 minuten in de oven, of tot de kabeljauw gaar is.
Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de aardappelen. Schil of was de aardappelen en snijd ze in grove stukken. Kook de aardappelen, afgedekt, in 12 - 15 minuten gaar. Giet af en laat zonder deksel uitstomen.
Stamp de aardappelen met een aardappelstamper tot een puree. Voeg 1/2 el roomboter per persoon en een scheutje melk of kookvocht toe om het smeuïg te maken. Voeg 1 tl mosterd per persoon toe en breng op smaak met nootmuskaat, peper en zout.
Verdeel het vispannetje over de borden en serveer met de aardappelpuree.