Patatjes in paprikasaus met kipworstjes
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Patatjes in paprikasaus met kipworstjes

Patatjes in paprikasaus met kipworstjes

met courgette en witte kaas

Niet het ras van de aardappel bepaalt of het een krieltje is, maar het moment van oogsten. Door jong te oogsten behouden ze hun zachte smaak en structuur.

Labels:
Familie
Caloriebewust
Extra groente
Allergenen:
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd25 minuten
Oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

200 gram

Krieltjes

2 stuk(s)

Gekruide kipworstjes

40 gram

Geroosterde-paprikasaus

½ stuk(s)

Ui

25 gram

Witte kaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

½ stuk(s)

Paprika

½ stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Courgette

Zelf toevoegen

½ el

[Plantaardige] boter

¼ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)580 kcal
Energie (kJ)2428 kJ
Vetten26.7 g
waarvan verzadigd10.8 g
Koolhydraten51.8 g
waarvan suikers7.9 g
Vezels11.4 g
Eiwitten29.7 g
Zout2.7 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Koekenpan met deksel

Instructies

Voorbereiden
1
  • Breng water aan de kook in een ruime pot met deksel voor de krieltjes.
  • Verkruimel 1/4 bouillonblokje per persoon boven de pot.
  • Was de krieltjes, halveer ze en snijd de grote krieltjes in kwarten.
  • Kook de krieltjes, afgedekt, in 12 - 15 minuten gaar.

Weetje: Krieltjes eet je eigenlijk altijd met schil. Wist je dat je daardoor niet alleen meer vezels binnenkrijgt, maar ook meer vitaminen? Zoals vitamine B6 - onder andere belangrijk voor de stofwisseling.

Snijden
2
  • Snijd de courgette in halve maantjes.
  • Snijd de paprika in reepjes.
  • Snijd de ui in halve ringen. Pers de knoflook of snijd fijn.
Worstjes bakken
3
  • Verhit 1/2 el boter per persoon in een pan met deksel op middelhoog vuur en bak de kipworstjes in 2 - 3 minuten rondom bruin. 
  • Voeg de courgette, paprika, ui en knoflook toe en bak 1 - 2 minuten mee. 
  • Dek vervolgens de pan af en bak 4 - 5 minuten, of tot de worstjes gaar zijn. Keer regelmatig om.
  • Breng op smaak met peper en zout.
Serveren
4
  • Meng de paprikasaus door de patatjes. Breng op smaak met peper en zout.
  • Verdeel de patatjes over de borden. Leg de gebakken groenten en worstjes erbovenop.
  • Verkruimel de witte kaas erover.