.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
70 gram
Basmatirijst
½ stuk(s)
Rode paprika
½ stuk(s)
Ui
½ stuk(s)
Knoflookteen
50 gram
Mais in blik
¼ bakje(s)
Tomatenpuree
1 tl
Gerookt paprikapoeder
1.25 tl
Gedroogde oregano
100 gram
Varkenshaasreepjes met gyroskruiden
1 stuk(s)
Tomaat
2.5 gram
Verse bladpeterselie
(Kan bevatten Selderij)
25 gram
Magere yoghurt
(Bevat Melk (inclusief lactose))
½ stuk(s)
Groentebouillonblokje
½ el
Olijfolie
½ tl
Extra vierge olijfolie
naar smaak
Peper en zout
Kook 250 ml water per persoon in een pan met deksel voor de rijst. Voeg per persoon 1/2 bouillonblokje toe en roer goed door. Voeg de rijst toe en kook de rijst, afgedekt, 10 - 12 minuten. Giet daarna af als dat nodig is en laat zonder deksel uitstomen. Snijd ondertussen de rode paprika in dunne repen. Snijd de ui in dunne halve ringen. Pers de knoflook of snijd fijn. Laat de mais uitlekken.
Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Bak de tomatenpuree, 1 tl paprikapoeder per persoon, 1 tl gedroogde oregano per persoon en de knoflook 1 -2 minuten.Voeg de ui en rode paprika toe en bak 2 - 3 minuten mee. Voeg de gyros toe en roerbak 1 - 2 minuten mee. Dek de pan af, verlaag het vuur en laat de gyros nog 6 minuten zachtjes stoven.
Snijd ondertussen de tomaat in blokjes en hak de bladpeterselie fijn.Meng de yoghurt in een kleine kom met 1/4 tl oregano per persoon, 1/2 tl extra vierge olijfolie per persoon, peper en zout.Meng de rijst met de tomaat, de helft van de bladpeterselie, de mais en de yoghurt. Breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de rijst over de borden en serveer de gyros er half op en half naast. Garneer met de overige bladpeterselie.