Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
10 gram
Verse munt, oregano en peterselie
1 stuk(s)
Knoflookteen
½ stuk(s)
Ui
85 gram
Orzo
100 gram
Rundergehakt met köftekruiden
(Kan bevatten Eieren, Mosterd, Selderij, Soja, Gluten)
½ stuk(s)
[Mini-]komkommer
¼ stuk(s)
Limoen
50 gram
Biologische volle yoghurt
(Bevat Melk (inclusief lactose))
110 gram
Kipfilethaasjes met tuinkruidenmarinade
100 gram
Gekleurde cherrytomaten
1 stuk(s)
Turks broodje
(Bevat Gluten, Tarwe Kan bevatten Sesamzaad, Melk (inclusief lactose), Eieren, Soja, Lupine, Gluten, Noten)
20 gram
Leccino-olijven
50 gram
Feta
(Bevat Melk (inclusief lactose))
1 tl
Zwarte balsamicoazijn
naar smaak
Peper en zout
1 el
Olijfolie
Verwarm de oven voor op 180 graden. Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de orzo. Ris de oregano van de takjes en snijd fijn. Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de helft van de ui fijn en snijd de andere helft in dunne halve maantjes. Kook de orzo, afgedekt, in 12-14 minuten gaar. Giet daarna af en spoel met koud water.
Meng in een grote kom het rundergehakt met de helft van de oregano, de helft van de knoflook, de gesnipperde rode ui, peper en zout. Vorm van het gehakt 3 ovale gehaktballen (kofta) per persoon. Bewaar in de koelkast totdat je ze gaat bakken.
Snijd de muntblaadjes fijn. Halveer de komkommer. Snijd één helft in kleine blokjes. Halveer de andere helft en verwijder de zaadlijsten. Rasp de komkommer vervolgens met een grove rasp. Snijd de citroen in 2 partjes per persoon. Meng in een kleine kom de yoghurt met de geraspte komkommer, de helft van de munt en de overige knoflook. Breng op smaak met citroensap van 1 citroenpartje per persoon, peper en zout. Zorg ervoor dat je voor de garnering per persoon 1 citroenpartje overhoudt.
Spies de kipfilethaasjes aan satéprikkers. Leg de spiezen in een ovenschaal. Verdeel de cherrytomaten over een andere ovenschaal. Meng de tomaten met per persoon 1/2 el olijfolie en 1 tl balsamicoazijn. Breng op smaak met peper en zout. Bak de kipfilethaasjes en cherrytomaten 10 minuten in de oven, of tot de kip gaar is. Bak de Turkse broodjes de laatste 4-6 minuten mee in de oven.
Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur en bak de kofta in 2-4 minuten bruin. Dek de koekenpan af en bak nog 4-6 minuten. Snijd ondertussen de olijven grof door. Snijd de bladpeterselie fijn.
Meng in een kom de orzo met de komkommerblokjes, de overige rode ui, de olijven, de bladpeterselie en de overige oregano en munt. Serveer de orzosalade in een mooie grote schaal, verkruimel de feta over de salade en garneer met de citroenpartjes. Verdeel de kofta en kipspiesjes over de borden. Serveer de tzatziki in een kleine kom en de cherrytomaten in de ovenschaal.