Groene couscous met tonijn en peultjes
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Groene couscous met tonijn en peultjes

Groene couscous met tonijn en peultjes

met verse kruiden en pompoenpitten

De pompoenpit is de kampioen onder de zaden en noten door het hoge magnesiumgehalte. Dit mineraal is onder andere essentieel voor een gezonde bloeddruk.

Labels:
Caloriebewust
Allergenen:
Tarwe
Vis
Sesamzaad

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd30 minuten
Oventijd30 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

75 gram

Parelcouscous

(Bevat Tarwe Kan bevatten Eieren, Mosterd, Soja, Lupine)

¼ stuk(s)

Citroen

½ stuk(s)

[Mini-]komkommer

1 stuk(s)

Tomaat

½ stuk(s)

Knoflookteen

10 gram

Verse bladpeterselie en munt

75 gram

Peultjes

5 gram

Pompoenpitten

(Kan bevatten Pinda's, Noten, Sesamzaad)

½ blik(ken)

Tonijn in water

(Bevat Vis)

½ zakje(s)

Za'atar

(Bevat Sesamzaad)

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

1.5 el

[Plantaardige] mayonaise

½ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

naar smaak

Zwarte peper

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2858 kJ
Energie (kcal)683 kcal
Vetten33.5 g
waarvan verzadigd4.8 g
Koolhydraten67.5 g
waarvan suikers10.5 g
Vezels9.6 g
Eiwitten27.5 g
Zout1.6 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Koekenpan met deksel
Hoge kom
Staafmixer

Instructies

Couscous koken
1

Kook water in een ruime pot met deksel en verkruimel 1/2 bouillonblokje per persoon erboven. Kook de parelcouscous, afgedekt, 12 - 14 minuten. Houd 20 ml kookvocht per persoon apart, giet de rest af en spoel de couscous af met koud water. 

Snijden
2

Snijd de peultjes in de helft (zie Tip). Pers de citroen uit. Snijd de komkommer en de tomaat in blokjes. Pers de knoflook of snijd fijn.

Tip: Sommige peultjes hebben draadjes. Haal je die er liever eerst af? Verwijder dan voorzichtig de uiteinden van de peultjes met een mes en trek de draadjes mee.

Pompoenpitten roosteren
3

Verhit een pan met deksel zonder olie op hoog vuur en rooster de pompoenpitten tot ze beginnen te poffen. Haal uit de pan en bewaar apart. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in dezelfde pan op middelhoog vuur en bak knoflook en peultjes 2 - 3 minuten. Breng op smaak met peper. 

Peultjes koken
4

Voeg 1 el water per persoon toe en kook, afgedekt, nog 4 - 6 minuten, of tot de peultjes gaar zijn. Haal van het vuur en roer de za'atar erdoorheen.

Weetje: Wist je dat peultjes veel goede voedingsstoffen bevatten? Ze zijn rijk aan vitamine C voor een sterke weerstand, kalium voor een gezonde bloeddruk en vezels voor gezonde darmen.

Groene saus maken
5

Ris de blaadjes van de munt. Meng in een hoge kom de mayonaise, het achtergehouden kookvocht, het kookvocht en 1/2 el citroensap per persoon. Voeg de hele peterselietakjes en de muntblaadjes toe. Pureer met een staafmixer tot een gladde saus. Breng op smaak met peper.

Serveren
6

Laat de tonijn uitlekken. Schep de tonijn samen met de helft van de groene saus door de couscous. Voeg de peultjes, komkommer en tomaat toe en meng door couscous. Serveer de couscous over diepe borden. Besprenkel met de overige saus. Garneer met de pompoenpitten.