Limoenen zitten boordevol vitamine C, wat de immuniteit stimuleert en de huid gezond houdt. Een eenvoudige manier om je dagelijkse vitamine C binnen te krijgen!
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
1 stuk(s)
Gemarineerde steak
(Bevat Selderij Kan bevatten Eieren, Gluten, Melk (inclusief lactose), Mosterd, Sesamzaad, Soja)
75 gram
Risottorijst
90 ml
Kokosmelk
½ zakje(s)
Groene currykruiden
½ bosje(s)
Lente-ui
10 gram
Mix van verse gember, knoflook en rode peper
10 gram
Munt, koriander en Thais basilicum
½ stuk(s)
Limoen
200 gram
Broccoli
2 el
Olijfolie
½ el
[Plantaardige] boter
200 ml
Zoutarme groentebouillon
naar smaak
Peper en zout
Haal de steak uit de koelkast. Bereid de bouillon. Snijd de lente-ui in fijne ringen. Houd wat van het groene gedeelte apart voor de garnering. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een sauteerpan op middelhoog vuur en voeg de overige lente-ui en de helft van de gesneden knoflook, gember en rode peper toe. Fruit 1 - 2 minuten. Voeg de risottorijst en groene currykruiden toe en bak 1 minuut.
Verlaag het vuur en voeg 1/3 van de bouillon toe en laat de rijstkorrels de bouillon opnemen. Roer regelmatig door. Voeg, zodra de bouillon is opgenomen, weer 1/3 van de bouillon toe en herhaal dit met de overige bouillon. Voeg, als de bouillon op is, op dezelfde manier de kokosmelk toe. De risotto is gaar zodra de korrels vanbuiten zacht zijn, maar nog een hardere kern hebben vanbinnen. Dit duurt ongeveer 25 - 30 minuten. Voeg eventueel extra water toe.
Snijd het Thaise basilicum, de koriander en de munt heel fijn. Snijd de limoen in partjes. Meng in een kom de overige gember, rode peper en knoflook met de fijngesneden kruiden. Voeg hier per persoon: het sap van 1/4 limoen en 1 el olijfolie aan toe (zie Tip).
Tip: Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Gebruik dan maximaal 1/2 el olijfolie.
Breng water aan de kook in een pot met deksel voor de broccoli. Snijd de bloem van de broccoli in roosjes en de steel in blokjes. Kook de broccoli, afgedekt, in 4 - 6 minuten gaar. Giet af en laat zonder deksel uitstomen.
Verhit in een pan per persoon: 1/2 el olijfolie en 1/2 el boter op middelhoog vuur. Leg, wanneer de pan goed heet is, de gemarineerde steak in de pan. Bak de steak 2 - 3 minuten per kant. Haal uit de pan, breng op smaak met peper en zout en laat 3 - 4 minuten rusten. Snijd in sneetjes.
Meng de broccoliroosjes door de risotto en breng op smaak met peper en zout. Verdeel de risotto over de borden. Leg de steak erop en verdeel de chimichurri erover. Garneer met het groene gedeelte van de lente-ui.
Weetje: Broccoli wordt niet voor niets gezien als een supergroente. Het is rijk aan onder andere calcium, kalium, ijzer en vitamine
B, C en E.