Grote scampi's met broccolini en noedels
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Grote scampi's met broccolini en noedels

Grote scampi's met broccolini en noedels

geïnspireerd op pad see ew, met pinda's, Thais basilicum en limoen

Pad See Ew is een Thais wokgerecht met noedels, een hartig-zoete saus, malse rijstnoedels en knapperige groenten - ideaal voor een evenwichtige maaltijd!

Allergenen:
Schaaldieren
Soja
Tarwe
Pinda's

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd25 minuten
Oventijd25 minuten
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

130 gram

Grote scampi's

(Bevat Schaaldieren)

50 gram

Brede rijstnoedels

10 ml

Sojasaus

(Bevat Soja, Tarwe)

15 gram

Zwarte-bonenpasta

(Bevat Soja, Tarwe)

20 ml

Ketjap manis

(Bevat Soja, Tarwe)

½ stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

Paprika

50 gram

Broccolini

½ stuk(s)

Knoflookteen

5 gram

Thais basilicum

10 gram

Gezouten pinda's

(Bevat Pinda's Kan bevatten Noten, Sesamzaad)

¼ stuk(s)

Limoen

Zelf toevoegen

2.5 el

Zonnebloemolie

1 tl

Wittewijnazijn

½ el

Suiker

naar smaak

Sambal

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3119 kJ
Energie (kcal)745 kcal
Vetten37.4 g
waarvan verzadigd4.4 g
Koolhydraten68.9 g
waarvan suikers22.5 g
Vezels5 g
Eiwitten31 g
Zout4.9 g

Benodigdheden

Kom
Pan
Keukenpapier
Zeef
Wok met deksel
Koekenpan
Kleine kom

Instructies

Scampi's marineren
1
  • Breng water aan de kook in een pot.
  • Pers de knoflook of snijd fijn.
  • Snijd de limoen in 4 partjes.
  • Dep de scampi's droog met keukenpapier en verwijder de staartjes.
  • Meng in een kom de scampi's met de knoflook en per persoon: 1 el zonnebloemolie en het sap van 1 limoenpartje. Breng op smaak met peper en zout. Bewaar apart en laat marineren.
Groenten bakken
2
  • Kook de rijstnoedels in 6 - 7 minuten beetgaar. Giet daarna af en spoel onder koud water. Voeg de noedels weer toe aan de pot en meng met 1/2 el zonnebloemolie per persoon. 
  • Snijd de ui in halve ringen. Snijd de paprika in dunne repen.
  • Verhit 1/2 el zonnebloemolie in een wok met deksel op hoog vuur. Bak de ui, paprika en broccolini 4 - 6 minuten.
Scampi's en noedels bakken
3
  • Blus af met een scheutje water. Dek de pan af en bak, afgedekt, 3 - 4 minuten op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en zout. Haal uit de pan en bewaar apart.
  • Verhit een pan zonder olie op middelhoog vuur en bak de scampi's met marinade in 3 minuten gaar. Schep halverwege om.
  • Meng in een kleine kom de sojasaus, zwarte-bonenpasta, ketjap, wittewijnazijn, suiker en sambal.
Serveren
4
  • Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in dezelfde wok op hoog vuur. Voeg, wanneer de olie goed heet is, de noedels en saus toe en meng goed. Bak 1 - 2 minuten.
  • Snijd het Thaise basilicum fijn.
  • Voeg de groenten toe aan de noedels en meng goed. Verdeel de noedels over de borden. Leg de knoflookgarnalen erop.
  • Garneer met het Thaise basilicum en de pinda's. Serveer met de eventuele overige limoenpartjes.