Aardpeer doet vanwege zijn zoete, nootachtige smaak wel wat denken aan artisjok. Niet voor niets wordt hij ook wel Jeruzalem-artisjok genoemd. Aardpeer smaakt goed met kaas, bijvoorbeeld komijnekaas of in dit geval halloumi.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
250 gram
Kruimige aardappelen
100 gram
Aardpeer
3 bosje(s)
Verse tijm
(Kan bevatten Selderij)
35 gram
Zongedroogde tomaten
100 gram
Spinazie
(Kan bevatten Selderij)
100 gram
Halloumi
(Bevat Melk (inclusief lactose))
1.5 el
Roomboter
(Bevat Melk (inclusief lactose))
½ el
Olijfolie
1 tl
Mosterd
naar smaak
Peper en zout
Schil de aardappelen en de aardperen en snijd in even grote, grove stukken. Zorg dat de aardperen ruim onder water staan in een pan met deksel, breng afgedekt aan de kook en laat in 15 - 20 minuten zachtjes gaar koken. Voeg na 5 minuten de aardappelen toe en kook mee. Giet daarna af, bewaar een beetje kookvocht en laat zonder deksel uitstomen.
Ris ondertussen de tijmblaadjes van de takjes. Snijd de zongedroogde tomaten in kleine stukjes. Snijd de halloumi in plakken van 1/2 cm dik en snijd de spinazie klein.
Verhit een 1/2 el van de roomboter per persoon in een wok of hapjespan op middelhoog vuur en bak de tijm met het grootste deel van de spinazie 3 – 4 minuten. Voeg de stukjes zongedroogde tomaten toe, bak nog 1 minuut en breng op smaak met peper en zout. Houd afgedekt warm.
Verhit ondertussen de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de halloumi 2 – 3 minuten per kant .
Stamp de aardappelen en aardpeer tot een grove puree. Voeg de overige roomboter en een scheutje kookvocht toe om het smeuïg te maken. Roer de mosterd door de puree en breng op smaak met peper en zout. Proef en breng eventueel verder op smaak. Voeg de gebakken spinazie toe, roer door en voeg als laatst de rauwe spinazie toe aan de stamppot.
Verdeel het gerecht over de borden en serveer met de halloumi.