Orzo betekent gerst in het Italiaans, maar het is eigenlijk een pastasoort. Het heeft zijn naam aan de vorm te danken: een gerstkorrel.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
½ stuk(s)
Knoflookteen
½ stuk(s)
Ui
½ stuk(s)
Courgette
75 gram
Orzo
(Bevat Tarwe Kan bevatten Lupine, Eieren, Mosterd, Soja)
½ zakje(s)
Italiaanse kruiden
½ stuk(s)
Tomaat
20 gram
Slamix van veldsla, rucola en babyspinazie
25 gram
Geraspte belegen kaas
(Bevat Melk (inclusief lactose))
10 ml
Basilicumcrème
25 gram
Kruidenroomkaas
(Bevat Melk (inclusief lactose))
1 stuk(s)
Paprika
½ tl
Witte balsamicoazijn
¼ el
Olijfolie
¼ stuk(s)
Zoutarm groentebouillonblokje
½ el
Extra vierge olijfolie
naar smaak
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 200 graden. Bereid een bouillon van per persoon: 1/4 bouillonblokje en 150 ml water (zie Tip). Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de ui fijn. Snijd de courgette in de lengte in vieren en snijd vervolgens in dunne schijfjes.
Tip: Let jij op je zoutinname? Bereid dan per persoon: 75 ml bouillon met 1/8 bouillonblokje en vul dat aan met 75 ml kokend water per persoon. Je kunt er ook voor kiezen om bij stap 5 de helft van de geraspte kaas te gebruiken.
Snijd de paprika in twee helften en verwijder de zaadlijsten. Leg de paprika met de open kant naar boven op een bakplaat met bakpapier. Bak de paprika 10 - 15 minuten in de oven.
Weetje: Wist je dat 1 rode paprika ongeveer net zoveel vitamine C bevat als 3 sinaasappels? Dit gerecht geeft je weerstand dus een enorme boost!
Verhit ondertussen 1/4 el olijfolie per persoon in een sauteerpan met deksel op laag vuur en fruit de ui, knoflook en de courgette 2 - 4 minuten op. Voeg de orzo en de Italiaanse kruiden toe en bak 1 minuut al roerend op middelhoog vuur. Schenk de bouillon over de orzo en kook de orzo, afgedekt, in 10 - 12 minuten op laag vuur droog. Schep regelmatig om. Voeg eventueel extra water toe als de orzo te droog wordt.
Snijd de tomaat in blokjes. Meng in een saladekom per persoon: 1/2 el extra vierge olijfolie en 1/2 tl witte balsamicoazijn. Breng de dressing op smaak met peper en zout. Voeg de tomaat en slamix toe.
Meng de kruidenroomkaas door de orzo en breng op smaak met peper en zout. Verdeel de orzo over de halve paprika's. Strooi de geraspte kaas over de gevulde paprika's. Bak de paprika's nog 3 - 5 minuten in de oven.
Verdeel de gevulde paprika's over de borden en besprenkel met de basilicumcrème. Serveer met de frisse salade.