Halve paprika's gevuld met orzo en witte courgette
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Halve paprika's gevuld met orzo en witte courgette

Halve paprika's gevuld met orzo en witte courgette

met kruidenroomkaas en frisse salade

Orzo betekent gerst in het Italiaans, maar het is eigenlijk een pastasoort. Het heeft zijn naam aan de vorm te danken: een gerstkorrel.

Labels:
Familie
Veggie
Caloriebewust
Extra groente

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd30 minuten
Oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

Witte courgette

1 stuk(s)

Rode paprika

70 gram

Orzo

½ zakje(s)

Italiaanse kruiden

½ stuk(s)

Tomaat

20 gram

Slamix van veldsla, rucola en babyspinazie

25 gram

Geraspte belegen kaas

15 ml

Basilicumcrème

25 gram

Kruidenroomkaas

Zelf toevoegen

naar smaak

Peper en zout

½ el

Extra vierge olijfolie

½ tl

Witte balsamicoazijn

¼ el

Olijfolie

175 ml

Zoutarme groentebouillon

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)685 kcal
Energie (kJ)2867 kJ
Vetten35 g
waarvan verzadigd13 g
Koolhydraten66 g
waarvan suikers17 g
Vezels7.3 g
Eiwitten21 g
Zout4 g

Benodigdheden

Bakplaat met bakpapier
Hapjespan met deksel
Saladekom

Instructies

Groenten snijden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Bereid de bouillon (zie Tip). Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de rode ui fijn. Snijd de courgette in de lengte in vieren en vervolgens in dunne plakjes.

Tip: Let jij op je zoutinname? Bereid dan 100 ml bouillon per persoon en vul dat aan met 75 ml kokend water. Je kunt er ook voor kiezen om bij stap 5 de helft van de geraspte kaas te gebruiken.

Paprika bakken
2

Snijd de paprika's in twee helften en verwijder de zaadlijsten. Leg de paprika's met de open kant naar boven op een bakplaat met bakpapier. Bak de paprika's 10 - 15 minuten in de oven.

Tip: Wist je dat 1 rode paprika ongeveer net zoveel vitamine C bevat als 3 sinaasappels? Dit gerecht geeft je weerstand dus een enorme boost!

Orzo koken
3

Verhit ondertussen 1/4 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel en fruit de rode ui, knoflook en de courgette 2 - 4 minuten op laag vuur. Voeg de orzo en de Italiaanse kruiden toe en roerbak 1 minuut op middelmatig vuur. Schenk de bouillon over de orzo en kook de orzo, afgedekt, in 10 - 12 minuten op laag vuur droog. Schep regelmatig om. Voeg eventueel extra water toe als de orzo te droog wordt.

Salade maken
4

Snijd de tomaat in blokjes. Meng in een saladekom per persoon: 1/2 el extra vierge olijfolie en 1/2 tl witte balsamicoazijn. Breng de dressing op smaak met peper en zout. Voeg de tomaat en slamix toe.

Paprika's vullen
5

Meng de kruidenroomkaas door de orzo en breng op smaak met peper en zout. Verdeel de orzo over de halve paprika's. Strooi de geraspte kaas over de gevulde paprika's. Bak de paprika's nog 3 - 5 minuten in de oven.

Serveren
6

Verdeel de gevulde paprika's over de borden en druppel de basilicumcrème erover. Serveer met de frisse salade.