Hamburger met Mexicaanse twist
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Hamburger met Mexicaanse twist

Hamburger met Mexicaanse twist

met nachoschotel en avocadodip

De avocadodip is nieuw in je box! Een (h)eerlijk product dat gemaakt is van geredde avocado's, dat is pas verantwoord genieten!

Labels:
Extra groente

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd25 minuten
Oventijd25 minuten
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Rode puntpaprika

½ stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

Tomaat

70 gram

Maïs in blik

40 gram

Pittige tortillachips

1 stuk(s)

Wit tarwebroodje

1 stuk(s)

Hamburger van gemengd gehakt

¼ zakje(s)

Mexicaanse kruiden

25 gram

Geraspte belegen kaas

40 gram

Avocadodip

Zelf toevoegen

½ el

[Plantaardige] boter

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)912 kcal
Energie (kJ)3816 kJ
Vetten51 g
waarvan verzadigd18 g
Koolhydraten74 g
waarvan suikers15 g
Vezels9.3 g
Eiwitten35 g
Zout4 g

Benodigdheden

Ovenschaal
Vergiet
Koekenpan

Instructies

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Verwijder de zaadlijsten van de puntpaprika en snijd de puntpaprika in halve ringen.
  • Houd een paar ringen van de puntpaprika apart om de later de hamburger mee te beleggen.
  • Snijd de rode ui in halve ringen. Snijd de tomaat in plakken.
Nacho's maken
2
  • Leg de pittige tortillachips in een ovenschaal (zie Tip 1). Bak de chips in de ovenschaal en het broodje op een rooster 6 - 8 minuten in de oven.
  • Laat de mais uitlekken in een vergiet.
  • Verdeel na 4 minuten de mais, de puntpaprika en de geraspte belegen kaas over de chips (zie Tip 2). Bak nog 4 minuten in de oven.

Tip: Tip 1: Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Gebruik dan de helft van de pittige tortillachips en de helft van de geraspte belegen kaas. Tip 2: Het is ook lekker om de helft van de kaas apart te houden om het broodje mee te garneren.

Hamburger bakken
3
  • Wrijf ondertussen de hamburger in met de Mexicaanse kruiden.
  • Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Fruit de rode ui 2 minuten.
  • Voeg de hamburger toe en bak 2 - 3 minuten per kant.
Serveren
4
  • Snijd het broodje open en besmeer de onderste helft met 1 el avocadodip.
  • Halveer de hamburger en leg beide helften op het broodje.
  • Beleg het broodje met de overige rode puntpaprika, de tomaat en een deel van de gebakken rode ui (zie Tip).
  • Serveer de nachoschotel met de overige gebakken rode ui en avocadodip.

Tip: Tip: Heb je tomaat over, snijd de overige tomaat in kleine blokjes en garneer hiermee de nachoschotel. Wist je dat groenten in blik, zoals mais, ook bijdragen aan je groenteninname? Daarnaast is mais een goede bron van magnesium - belangrijk voor de vorming van bot en spieren.