Smeer de bovenkant van het bladerdeeg voor het bakken in met een laagje geklutst ei. Zo krijgt de pie een feestelijk glimmend korstje!
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
½ stuk(s)
Prei
125 gram
Champignons
1 stuk(s)
Wortel
½ stuk(s)
Ui
½ stuk(s)
Knoflookteen
⅓ zakje(s)
Gedroogde tijm
1 stuk(s)
Laurierblad
50 ml
Culinaire room
(Bevat Melk (inclusief lactose))
¼ roll(s)
Bladerdeeg
(Bevat Tarwe Kan bevatten Melk (inclusief lactose))
20 gram
Geraspte belegen kaas
(Bevat Melk (inclusief lactose))
30 gram
Rucola en veldsla
½ tl
Witte balsamicoazijn
1 tl
Extra vierge olijfolie
½ el
Bloem
75 ml
Zoutarme groentebouillon
½ el
[Plantaardige] boter
naar smaak
Peper en zout
Rol het bladerdeeg uit en leg het 10 minuten terug in de koelkast. Verwarm de oven voor op 220 graden en bereid de bouillon. Snijd de prei in dunne ringen en was grondig. Veeg de champignons schoon met keukenpapier en snijd ze in schijfjes. Snijd de wortel in kleine blokjes. Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn.
Verhit 1/4 el boter per persoon in een sauteerpan met deksel op middelhoog vuur. Bak de knoflook en ui 4 - 5 minuten al roerend. Voeg de wortel, prei, champignons en gedroogde tijm toe en bak, afgedekt, nog 4 - 5 minuten.
Voeg vervolgens per persoon: 1/4 el boter en 1/2 el bloem toe. Bak 1 - 2 minuten. Voeg het laurierblad, de bouillon en de culinaire room toe. Roer goed door zodat de saus één geheel wordt. Breng op smaak met peper en zout. Laat zonder deksel 4 - 5 minuten op laag vuur zachtjes reduceren.
Haal het laurierblad uit de ragout en voeg de vulling toe aan een ovenschaal. Verdeel de geraspte kaas over de ragout. Bedek de bovenkant met het bladerdeeg en snijd de bovenkant kruislings in. Breng het bladerdeeg op smaak met peper en zout. Bak 15 - 20 minuten in de oven, of tot het bladerdeeg gaar is en goudbruin kleurt.
Maak in een saladekom een dressing van per persoon: 1/2 tl witte balsamicoazijn en 1 tl extra vierge olijfolie. Breng op smaak met peper en zout. Voeg de rucola en veldsla toe aan de saladekom en schep om.
Verdeel de pie over de borden en serveer met de salade.
Weetje: Met maar liefst 4 verschillende groenten draagt dit gerecht bij aan een gevarieerde voeding. Zo krijg je alle belangrijke vitaminen en mineralen binnen voor een goede gezondheid.