Een verschil met de normale champignon, is dat de kastanjechampignon minder vocht bevat. Deze zal daarom minder slinken dan je gewend bent van de witte champignon.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
1 stuk(s)
Flammkuchen
(Bevat Tarwe)
½ stuk(s)
Aubergine
15 gram
Hoisinsaus
(Bevat Soja, Tarwe, Sesamzaad)
½ stuk(s)
Ui
50 gram
Biologische zure room
(Bevat Melk (inclusief lactose))
½ stuk(s)
[Mini-]komkommer
5 ml
Sesamolie
(Bevat Sesamzaad)
125 gram
Kastanjechampignons
1 tl
Wittewijnazijn
½ el
Olijfolie
naar smaak
Honing [of plantaardig alternatief]
naar smaak
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 220 graden. Snijd de ui in dunne halve ringen. Halveer de aubergine in de lengte en snijd in dunne halve maantjes. Snijd de champignons in schijfjes.
Weetje: Aubergine is een veelzijdige groente. Wist je dat het vol zit met ijzer en vitamine C?
Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een sauteerpan of grote pan op middelhoog vuur. Voeg de aubergine en de champignons toe en bak 6 - 8 minuten.
Voeg de hoisinsaus toe aan de pan met aubergine en champignons en bak 2 minuten mee. Breng op smaak met peper en zout.
Halveer de komkommer in de lengte en snijd in halve maantjes. Meng in een kom per persoon: 1 tl sesamolie, 1 tl wittewijnazijn, peper en zout. Voeg de komkommer toe, meng goed en laat staan tot gebruik.
Leg de flammkuchen op een bakplaat met bakpapier en verdeel de zure room erover. Beleg met de aubergine, champignons en ui. Breng op smaak met peper en zout. Bak de flammkuchen 8 – 10 minuten in de oven.
Besprenkel de flammkuchen met honing naar smaak. Snijd de flammkuchen in stukken en serveer met de komkommersalade.