In dit recept serveer je tortilla's, afkomstig uit de Mexicaanse keuken, met een vulling uit de Aziatische keuken. Een verassend lekkere combinatie!
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
½ stuk(s)
Wortel
1 stuk(s)
Knoflookteen
100 gram
Kippendijreepjes
10 ml
Sojasaus
(Bevat Soja, Tarwe)
25 gram
Hoisinsaus
(Bevat Soja, Tarwe, Sesamzaad)
3 stuk(s)
Mini-tortilla's
(Bevat Tarwe)
½ stuk(s)
[Mini-]komkommer
1 stuk(s)
Lente-ui
10 gram
Gezouten pinda's
25 gram
Mayonaise
(Bevat Mosterd, Eieren)
1.5 el
Wittewijnazijn
1 tl
Honing [of plantaardig alternatief]
naar smaak
Peper en zout
½ el
Olijfolie
Préchauffez le four à 180°C. Râpez la carotte à l'aide d'une râpe à gros trous. Dans le bol, mélangez 1 cs de vinaigre de vin blanc par personne avec une pincée de sel. Ajoutez la carotte râpée, réservez et remuez de temps en temps. Écrasez ou émincez l'ail.
Faites chauffer 1/2 cs d'huile d'olive par personne dans la poêle à feu moyen-vif et faites-y revenir l'ail 1 minute. Ajoutez les émincés de poulet et faites cuire 5 à 7 minutes. Portez le feu sur doux et ajoutez la sauce soja, la moitié de la sauce hoisin et 1 cc de miel par personne. Laissez cuire jusqu'au service. Pendant ce temps, enveloppez les tortillas dans du papier aluminium et enfournez-les 3 à 4 minutes.
Tip: 1. Je serveert de bosui rauw in stap 3. Houd je hier niet van? Bak het witte gedeelte van de bosui dan mee met de kippendij.
Pendant ce temps, détaillez l'oignon nouveau en fines rondelles. Coupez le concombre en tronçons de 5 cm de long, puis en fines lamelles. Concassez grossièrement les cacahuètes. Dans le petit bol, préparez une sauce avec le reste de sauce hoisin et la mayonnaise.
Tip: Komkommers bestaan voor een groot deel uit water, maar bevatten ook vitaminen en mineralen. Ze hydrateren, bevatten weinig calorieën en zorgen tegelijkertijd voor essentiële voedingsstoffen. Win-win-win dus!
Mettez tous les légumes découpés dans des petits bols séparés. Servez le tout à la table avec les tortillas pour que chacun puisse les garnir à son goût.
Tip: Heb je veel komkommer over? Meng deze dan met de overige zoetzure wortel voor een frisse salade ernaast.