Hoisin-kipburger met komkommer-koolsla
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Hoisin-kipburger met komkommer-koolsla

Hoisin-kipburger met komkommer-koolsla

op een wortelbroodje met patatjes

Receptontwikkelaar Sarah: "Wanneer ik recepten ontwikkel vind het ik heel leuk om keukens te combineren. In dit recept heb ik de kipburger geglaceerd met hoisinsaus. Als tegenhanger voor de zoete saus en de vettigheid van de mayonaise heb ik de zure komkommer toegevoegd, om het gerecht meer in balans te brengen."

Labels:
Familie
Allergenen:
Tarwe
Sesamzaad
Soja

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd40 minuten
Oventijd35 minuten
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Wortelbroodje

(Bevat Tarwe, Sesamzaad, Soja Kan bevatten Noten, Selderij, Eieren, Gluten, Lupine, Melk (inclusief lactose), Mosterd)

25 gram

Hoisinsaus

(Bevat Soja, Tarwe, Sesamzaad)

½ stuk(s)

[Mini-]komkommer

½ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Oranjehoen kipburger

25 gram

Sojascheuten

200 gram

Aardappelen

5 gram

Verse koriander

(Kan bevatten Selderij)

½ zakje(s)

Nasi-bamikruidenmix

½ stuk(s)

Wortel

Zelf toevoegen

¼ el

Olijfolie

1 el

Rodewijnazijn

1 tl

Suiker

2 el

[Plantaardige] mayonaise

1 tl

Honing [of plantaardig alternatief]

½ el

[Plantaardige] boter

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)4011 kJ
Energie (kcal)959 kcal
Vetten51.3 g
waarvan verzadigd10.4 g
Koolhydraten91.1 g
waarvan suikers24.5 g
Vezels14.8 g
Eiwitten29.8 g
Zout3.2 g

Benodigdheden

Bakplaat met bakpapier
Dunschiller of kaasschaaf
Rasp
Spatel
Grillpan of koekenpan
Kleine kom

Instructies

Aardappelwedges maken
1
  • Verwarm de oven voor op 210 graden.
  • Was of schil de aardappelen en snijd de aardappelen in wedges.
  • Verdeel de aardappelen over een met bakplaat met bakpapier en besprenkel met de olijfolie. Breng op smaak met peper en zout.
  • Rooster de aardappelen 30 - 35 minuten in de oven, of tot ze goudbruin kleuren (zie Tip). Schep halverwege om.

Gezondheidstip: Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Bereid dan alle aardappelen, maar serveer 2/3. De overige aardappelen kun je de volgende dag in een lunchsalade verwerken.

Komkommer bereiden
2
  • Rasp de wortel en snijd de koriander fijn.
  • Meng in een kom de wortel en de koriander met de helft van de mayonaise. Breng op smaak met peper en zout en zet opzij.
  • Schaaf met een dunschiller of kaasschaaf linten van de komkommer.
  • Meng in een kom de komkommer met de rodewijnazijn en suiker. Schep goed om en breng op smaak met peper en zout. Bewaar apart tot serveren. Schep regelmatig om.
Burger bakken
3
  • Bak het wortelbroodje 4 - 6 minuten in de oven.
  • Snijd de ui in dunne halve ringen.
  • Verhit 1/2 el boter per persoon in een grillpan of gewone pan op middelhoog vuur. Druk de burger aan met een spatel en bak 7 - 8 minuten. Draai de burger om, voeg de ui toe en bak nog 6 - 7 minuten.
  • Voeg de sojascheuten, de honing en 2/3 van de hoisinsaus toe. Meng goed en bak nog 1 minuut. Keer de burger een paar keer om, zodat deze goed bedekt is met de saus.
Serveren
4
  • Meng de koolsla met de komkommerlinten.
  • Meng in een kleine kom de overige mayonaise met de overige hoisinsaus.
  • Snijd het wortelbroodje open en besmeer met de hoisinmayo. Beleg met de ui, sojascheuten, kipburger en wat koolsla.
  • Bestrooi de patatjes met de nasi-bamikruidenmix. Serveer de patatjes en overige salade naast de burger. Serveer met extra mayonaise naar smaak.