Honing-mosterd varkenshaas
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Honing-mosterd varkenshaas

Honing-mosterd varkenshaas

met aardappelen en groenten uit de oven

Varkenshaas is een relatief mager stukje varkensvlees en zit vol B-vitaminen - perfect voor een gebalanceerde maaltijd dus!

Labels:
Caloriebewust
Extra groente

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd50 minuten
Oventijd20 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Varkenshaas

½ el

Honing

1 stuk(s)

Wortel

½ stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

Paprika

½ stuk(s)

Aubergine

½ takje(s)

Verse rozemarijn

150 gram

Aardappelen

1 stuk(s)

Knoflookteen

10 ml

Basilicumcrème

Zelf toevoegen

½ el

Mosterd

½ el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)510 kcal
Energie (kJ)2133 kJ
Vetten14 g
waarvan verzadigd2.6 g
Koolhydraten55.7 g
waarvan suikers25.7 g
Vezels14 g
Eiwitten34.8 g
Zout0.8 g

Benodigdheden

Grote kom
Bakplaat met bakpapier
Kom
Garde
Koekenpan
Aluminiumfolie
Kleine kom

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil of was de aardappelen grondig. Snijd de aardappelen in partjes. Halveer de wortel en snijd vervolgens in staafjes van 3 - 4 cm. Meng in een grote kom de aardappelen en wortelstaafjes met de olijfolie, peper en zout. Verdeel ze op een bakplaat met bakpapier maar laat genoeg ruimte over voor de overige groenten. Bak de wortel en aardappel alvast 10 - 15 minuten in de oven (zie Tip).

Tip: Kook je voor meer dan 2 personen? Verdeel de wortel en aardappel dan over één bakplaat en gebruik in stap 4 een tweede bakplaat.

Varkenshaas marineren
2

Voeg de honing en mosterd toe aan een kom en klop met een garde tot een glad mengsel. Meng de varkenshaas door de honing-mosterdmarinade en breng op smaak met peper en zout. Laat de smaken in de varkenshaas trekken.

Groenten snijden
3

Snijd ondertussen de paprika in stukken en de aubergine in blokjes van 1 - 2 cm. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de rode ui in partjes. Ris de rozemarijn van het takje en hak grof door.

In de oven bakken
4

Meng in een grote kom de paprika, aubergine, rode ui, knoflook, verse rozemarijn, basilicumcrème en 1/2 el olijfolie per persoon. Schep goed om en breng op smaak met peper en zout. Leg de groenten naast de aardappel en wortel op de bakplaat en bak alles samen nog 25 - 30 minuten in de oven (zie Tip).

Tip: Past het niet op één bakplaat? Gebruik dan een tweede. Wist je dat de basilicumcrème niet alleen een lekkere smaakmaker is maar ook weinig zout bevat. Lekker én gezond dus.

Varkenshaas bakken
5

Verhit een koekenpan zonder bakvet op middelhoog vuur. Bak de varkenshaas in 2 - 4 minuten rondom bruin. Leg vervolgens de varkenshaas op de aardappelen en groenten en bak deze 5 - 8 minuten mee in de oven (zie Tip). Haal de varkenshaas uit de oven en laat 5 minuten rusten in aluminiumfolie voor je hem serveert.

Tip: Heb je nog marinade over? Verdeel deze dan over de varkenshaas in de oven.

Serveren
6

Verdeel de aardappelen en groenten over de borden. Snijd de varkenshaas in plakjes en serveer ernaast. Schenk het achtergebleven vocht uit het aluminiumfolie in een kleine kom en serveer apart.

Weetje: Varkenshaas is een relatief mager stukje varkensvlees en zit vol vitamine B1, B6 en B12 - zeer geschikt voor een gebalanceerde maaltijd!