Je brengt de vegetarische burger op smaak met boekoeloekoe-burgermix. Deze mix bevat maar liefst 15 verschillende soorten kruiden, specerijen en groenten!
Référez-vous toujours à l'étiquette du produit pour les informations complètes sur les ingrédients et les allergènes
20 g
Mix pour burger végétarien
(Contient Blé, Avoine, Céleri Peut contenir Fruits à coque, Graines de sésame, Lait (contient du lactose), Soja, Lupin, Gluten, Arachides)
0.52 pièce(s)
Œuf
⅓ pièce(s)
Oignon
15 g
Gouda mi-vieux râpé
1 pièce(s)
Petit pain blanc
25 g
Sauce teriyaki
(Contient Soja, Blé)
25 g
Mayonnaise
(Contient Moutarde, Œuf)
50 g
Chou blanc et carotte
½ pièce(s)
[Mini-]concombre
150 g
Dés de pommes de terre
½ sachet(s)
Gomasio aux fines herbes
(Contient Graines de sésame, Céleri)
1 cc
Vinaigre de vin blanc
½ cc
Sucre
1 cs
Huile d'olive
à votre goût
Poivre et sel
½ cc
Miel [ou alternative vegan]
1 cc
Sambal Lucullus
5 ml
Lait [végétal]
Verwarm de oven voor op 200 graden. Kluts 1/2 ei per persoon in een kom. Snipper de ui zeer fijn. Meng in een grote kom de benodigde hoeveelheid boekoeloekoemix met de geraspte kaas, de ui en per persoon: 1 el van het geklutste ei en 1 el teriyakisaus. Voeg eventueel een scheutje melk toe als het mengsel te droog is. Laat het mengsel 10 minuten stevig worden in de koelkast.
Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan en bak de aardappelblokjes in 15 minuten knapperig op middelhoog vuur. Snijd de komkommer in dunne plakjes. Meng in een saladekom per persoon: 1/2 tl wittewijnazijn, 1/2 tl suiker en een snufje zout. Voeg de komkommer toe en meng goed. Meng in een kleine kom de overige teriyakisaus met 1 tl honing per persoon.
Bak het broodje in 5 - 7 minuten af in de voorverwarmde oven. Verhit 1/4 el olijfolie per persoon in een andere koekenpan op middelhoog vuur. Maak van het boekoeloekoemengsel 1 burger per persoon. Voeg, wanneer de pan goed heet is, de boekoeloekoeburger toe en bak 3 minuten per kant. Giet vervolgens de honing-teriyakisaus over de burger en bak nog 1 - 2 minuten per kant.
Breng de aardappelblokjes op smaak met de gomasio-tuinkruidenmix, peper en eventueel zout. Meng in een kom de mayonaise met 1/2 tl wittewijnazijn per persoon. Voeg de wittekool en wortel toe aan de kom en meng goed door. Breng op smaak met peper en zout. Snijd het broodje open en beleg met de pittige koolsla, de boekoeloekoeburger en een paar zoetzure komkommerplakjes. Serveer de overige zoetzure komkommer en de aardappelblokjes naast de burger.