Snelle veggie burger
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Snelle veggie burger

Snelle veggie burger

met pittige koolsla, zoetzure komkommer en aardappelblokjes

Je brengt de vegetarische burger op smaak met boekoeloekoe-burgermix. Deze mix bevat maar liefst 15 verschillende soorten kruiden, specerijen en groenten!

Tags:
Végé
Allergènes:
Blé
Avoine
Céleri
Soja
Moutarde
Œuf
Graines de sésame

Référez-vous toujours à l'étiquette du produit pour les informations complètes sur les ingrédients et les allergènes

Préparation25 minutes
Cuisson25 minutes
DifficultéIntermédiaire

Ingrédients

quantité

20 g

Mix pour burger végétarien

(Contient Blé, Avoine, Céleri Peut contenir Fruits à coque, Graines de sésame, Lait (contient du lactose), Soja, Lupin, Gluten, Arachides)

0.52 pièce(s)

Œuf

⅓ pièce(s)

Oignon

15 g

Gouda mi-vieux râpé

1 pièce(s)

Petit pain blanc

25 g

Sauce teriyaki

(Contient Soja, Blé)

25 g

Mayonnaise

(Contient Moutarde, Œuf)

50 g

Chou blanc et carotte

½ pièce(s)

[Mini-]concombre

150 g

Dés de pommes de terre

½ sachet(s)

Gomasio aux fines herbes

(Contient Graines de sésame, Céleri)

Ingrédients à avoir chez soi

1 cc

Vinaigre de vin blanc

½ cc

Sucre

1 cs

Huile d'olive

à votre goût

Poivre et sel

½ cc

Miel [ou alternative vegan]

1 cc

Sambal Lucullus

5 ml

Lait [végétal]

sideBannerName

Valeurs nutritionnelles

Énergie (kcal)623 kcal
Énergie (kJ)2605 kJ
Graisses22 g
dont saturés6 g
Glucides84 g
dont sucres22 g
Fibres8.9 g
Protéines20 g
Sel4 g

Ustensiles

Bol
Grand bol
Poêle
Saladier
Petit bol

Instructions

Préparer le burger
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Kluts 1/2 ei per persoon in een kom. Snipper de ui zeer fijn. Meng in een grote kom de benodigde hoeveelheid boekoeloekoemix met de geraspte kaas, de ui en per persoon: 1 el van het geklutste ei en 1 el teriyakisaus. Voeg eventueel een scheutje melk toe als het mengsel te droog is. Laat het mengsel 10 minuten stevig worden in de koelkast.

Préparer le concombre à l'aigre-douce
2

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan en bak de aardappelblokjes in 15 minuten knapperig op middelhoog vuur. Snijd de komkommer in dunne plakjes. Meng in een saladekom per persoon: 1/2 tl wittewijnazijn, 1/2 tl suiker en een snufje zout. Voeg de komkommer toe en meng goed. Meng in een kleine kom de overige teriyakisaus met 1 tl honing per persoon.

Cuire
3

Bak het broodje in 5 - 7 minuten af in de voorverwarmde oven. Verhit 1/4 el olijfolie per persoon in een andere koekenpan op middelhoog vuur. Maak van het boekoeloekoemengsel 1 burger per persoon. Voeg, wanneer de pan goed heet is, de boekoeloekoeburger toe en bak 3 minuten per kant. Giet vervolgens de honing-teriyakisaus over de burger en bak nog 1 - 2 minuten per kant.

Servir
4

Breng de aardappelblokjes op smaak met de gomasio-tuinkruidenmix, peper en eventueel zout. Meng in een kom de mayonaise met 1/2 tl wittewijnazijn per persoon. Voeg de wittekool en wortel toe aan de kom en meng goed door. Breng op smaak met peper en zout. Snijd het broodje open en beleg met de pittige koolsla, de boekoeloekoeburger en een paar zoetzure komkommerplakjes. Serveer de overige zoetzure komkommer en de aardappelblokjes naast de burger.