Honing-teriyaki boekoeloekoeburger
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Honing-teriyaki boekoeloekoeburger

Honing-teriyaki boekoeloekoeburger

met pittige koolsla, zoetzure komkommer en aardappelblokjes

Je brengt de vegetarische burger op smaak met boekoeloekoe-burgermix. Deze mix bevat maar liefst 15 verschillende soorten kruiden, specerijen en groenten!

Labels:
Veggie
Allergenen:
Tarwe
Haver
Selderij
Soja
Mosterd
Eieren
Sesamzaad

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd25 minuten
Oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

20 gram

Boekoeloekoe-burgermix

(Bevat Tarwe, Haver, Selderij Kan bevatten Noten, Sesamzaad, Melk (inclusief lactose), Soja, Lupine, Gluten, Pinda's)

0.52 stuk(s)

Ei

⅓ stuk(s)

Ui

15 gram

Geraspte belegen kaas

1 stuk(s)

Wit tarwebroodje

25 gram

Teriyakisaus

(Bevat Soja, Tarwe)

25 gram

Mayonaise

(Bevat Mosterd, Eieren)

50 gram

Witte kool en wortel

½ stuk(s)

[Mini-]komkommer

150 gram

Aardappelblokjes

½ zakje(s)

Gomasio-tuinkruidenmix

(Bevat Sesamzaad, Selderij)

Zelf toevoegen

1 tl

Wittewijnazijn

½ tl

Suiker

1 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

½ tl

Honing [of plantaardig alternatief]

1 tl

Sambal

5 ml

[Plantaardige] melk

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)623 kcal
Energie (kJ)2605 kJ
Vetten22 g
waarvan verzadigd6 g
Koolhydraten84 g
waarvan suikers22 g
Vezels8.9 g
Eiwitten20 g
Zout4 g

Benodigdheden

Kom
Grote kom
Koekenpan
Saladekom
Kleine kom

Instructies

Boekoeloekoeburger maken
1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Kluts een half ei per persoon in een kom (zie Tip). Snipper 1/3 ui per persoon zeer fijn.
  • Meng in een grote kom de benodigde boekoeloekoemix met de geraspte kaas, ui en per persoon: 1 el van het geklutste ei en 1 el teriyakisaus. Voeg eventueel een scheutje melk toe wanneer het mengsel te droog blijft.
  • Laat het mengsel 10 minuten stevig worden in de koelkast.

Tip: Voeg voor het gemak volledige eieren toe aan de kom. De juiste hoeveelheid meet je na het klutsen af met een eetlepel.

Zoetzure komkommer maken
2
  • Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan en bak de aardappelblokjes 15 minuten op middelhoog vuur knapperig.
  • Snijd de komkommer in dunne plakjes.
  • Meng in een saladekom per persoon 1/2 tl wittewijnazijn, 1/2 tl suiker en een snufje zout. Voeg de komkommer toe en meng goed.
  • Meng in een kleine kom per persoon 1 tl honing en de overige teriyakisaus.

Tip: Komkommers bestaan voor een groot deel uit water, maar bevatten ook vitaminen en mineralen. Ze hydrateren, bevatten weinig calorieën en zorgen tegelijkertijd voor essentiële voedingsstoffen. Win-win-win dus!

Bakken
3
  • Bak de broodjes in 5 - 7 minuten af in de voorverwarmde oven.
  • Verhit 1/4 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur voor de burgers.
  • Maak van het boekoeloekoemengsel één burger per persoon.
  • Voeg, wanneer de pan goed heet is, de boekoeloekoeburger toe en bak 3 minuten aan elke kant. Giet vervolgens de honing-teriyakisaus over de burgers en bak nog 1 - 2 minuten per kant.
Serveren
4
  • Breng de aardappelblokjes op smaak met de gomasio-tuinkruiden, peper en zout.
  • Meng in een kleine kom de mayonaise met per per persoon 1/2 tl wittewijnazijn en 1 tl sambal (zie Tip).
  • Voeg de witte kool en wortel toe aan de kom en meng goed door. Breng op smaak met peper en zout.
  • Snijd de broodjes open en beleg met de wortel-koolsla (zie Tip), boekoeloekoeburger en een paar plakjes zoetzure komkommer. Serveer de burger met ernaast de overige zoetzure komkommer en aardappelblokjes.

Tip: Houd je niet van pittig? Laat dan de sambal weg. Heb je teveel wortel-koolsla voor op de burger? Serveer het dan naast de burger als exra side.