Teriyaki-boekoeloekoeburger op een streetfoodbroodje
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Teriyaki-boekoeloekoeburger op een streetfoodbroodje

Teriyaki-boekoeloekoeburger op een streetfoodbroodje

met pikante koolsla, zoetzure komkommer en patatjes

Wist je dat de boekoeloekoemix meer dan 15 verschillende soorten kruiden, specerijen en groenten bevat?

Labels:
Veggie
Allergenen:
Tarwe
Haver
Selderij
Eieren
Melk (inclusief lactose)
Soja

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd40 minuten
Oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

20 gram

Boekoeloekoe-burgermix

(Bevat Tarwe, Haver, Selderij Kan bevatten Noten, Sesamzaad, Melk (inclusief lactose), Soja, Lupine, Gluten, Pinda's)

½ stuk(s)

Ei

(Bevat Eieren)

⅓ stuk(s)

Ui

15 gram

Geraspte Goudse kaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

25 gram

Teriyakisaus

(Bevat Soja, Tarwe)

50 gram

Witte kool en wortel

½ stuk(s)

[Mini-]komkommer

200 gram

Aardappelen

½ stuk(s)

Zwart streetfoodbroodje

(Bevat Tarwe)

Zelf toevoegen

2 tl

Wittewijnazijn

1 tl

Suiker

1 el

Olijfolie

½ tl

Honing [of plantaardig alternatief]

1 tl

Sambal

1

[Plantaardige] melk

1 el

[Plantaardige] mayonaise

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3211 kJ
Energie (kcal)767 kcal
Vetten35.3 g
waarvan verzadigd7.6 g
Koolhydraten89.7 g
waarvan suikers26.3 g
Vezels11.4 g
Eiwitten20.6 g
Zout3.8 g

Benodigdheden

Kom
Grote kom
Bakplaat met bakpapier
Saladekom
Koekenpan

Instructies

Boekoeloekoe mengen
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Kluts het ei in een kom. Snipper de ui zeer fijn. Meng in een grote kom de benodigde hoeveelheid boekoeloekoemix met de geraspte kaas, de ui, 2/3 van de teriyakisaus en 1 el van het geklutste ei per persoon. Voeg eventueel een scheutje melk toe als het mengsel te droog is. Het mengsel moet plakkerig genoeg zijn om een burger van te kunnen kneden. Laat het mengsel 15 minuten stevig worden in de koelkast.

Aardappelen bereiden
2

Schil of was ondertussen de aardappelen en snijd in blokjes. Meng in een kom de aardappelblokjes met de helft van de olijfolie, peper en zout. Verdeel de aardappelblokjes over een bakplaat met bakpapier en bak 25 - 30 minuten in de oven, of tot ze goudbruin zijn. Schep halverwege om.

Komkommer zoetzuur maken
3

Snijd de komkommer in dunne schijfjes. Meng in een saladekom de wittewijnazijn, de suiker en een snuifje zout. Voeg de komkommer toe en meng goed.

Weetje: Komkommers bestaan voor een groot deel uit water, maar bevatten ook vitaminen en mineralen. Ze hydrateren, bevatten weinig calorieën en zorgen tegelijkertijd voor essentiële voedingsstoffen. Win-win-win dus!

Bakken
4

Bak het broodje in 5 - 7 minuten in de oven. Meng ondertussen in een kleine kom de overige teriyakisaus met de honing. Verhit de overige olijfolie in een pan op middelhoog vuur. Maak van het boekoeloekoemengsel 1 burger per persoon. Voeg, wanneer de pan goed heet is, de boekoeloekoeburger toe en bak 3 minuten per kant. Giet vervolgens de honing-teriyakisaus over de burger en bak nog 1 - 2 minuten per kant.

Koolsla maken
5

Meng in een kom de mayonaise met de sambal en de overige wittewijnazijn (zie Tip). Voeg de witte kool en wortel toe aan de kom en meng goed door. Breng op smaak met peper en zout.

Tip: Houd je niet van pikant? Laat dan de sambal achterwege.

Serveren
6

Snijd het broodje open en beleg met de pikante koolsla, de boekoeloekoeburger en een paar zoetzure komkommerschijfjes (zie Tip). Serveer de overige zoetzure komkommer en de patatjes naast de burger.

Tip: Heb je te veel koolsla voor op de burger? Serveer het dan naast de burger als extra bijgerecht.