Hotdog met tomaat-basilicumsalsa
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Hotdog met tomaat-basilicumsalsa

Hotdog met tomaat-basilicumsalsa

met patatjes, basilicummayo en salade

Hoewel hotdogs zeer populair zijn in Amerika, hebben ze hun roots in Duitsland. Meer bepaald in Frankfurt, waar de eerste worsten volgens historici al in de vijftiende eeuw gemaakt werden.

Labels:
Familie
Allergenen:
Rogge
Soja
Tarwe

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd40 minuten
Oventijd40 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Hotdogbroodje

(Bevat Rogge, Soja, Tarwe)

200 gram

Aardappelen

5 gram

Vers basilicum

(Kan bevatten Selderij)

1.5 stuk(s)

Tomaat

½ stuk(s)

Ui

10 ml

Basilicumcrème

1 stuk(s)

Varkensboerenworst

(Kan bevatten Mosterd, Selderij, Soja, Gluten, Eieren)

30 gram

Slamix met radicchio, rucola en bladsla

Zelf toevoegen

½ el

Zwarte balsamicoazijn

½ tl

Wittewijnazijn

¼ el

Suiker

½ el

Olijfolie

1 el

[Plantaardige] boter

1 el

[Plantaardige] mayonaise

naar smaak

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3946 kJ
Energie (kcal)943 kcal
Vetten57.2 g
waarvan verzadigd17.9 g
Koolhydraten78.5 g
waarvan suikers13.8 g
Vezels11.2 g
Eiwitten29.1 g
Zout2.1 g

Benodigdheden

Bakplaat met bakpapier
Koekenpan met deksel
Saladekom
Kleine kom

Instructies

Aardappelen bakken
1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Was of schil de aardappelen en snijd in wedges. Verdeel de aardappelwedges over een bakplaat met bakpapier en besprenkel met de olijfolie. Breng op smaak met peper en zout en schep om. 
  • Bak 30 - 35 minuten in de oven, of tot ze goudbruin zijn. Schep halverwege om (zie Tip).
  • Bak het hotdogbroodje de laatste 2 - 3 minuten mee.

Gezondheidstip: Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Serveer dan de helft van de aardappelen. De overige aardappelen kun je op een andere dag deze week verwerken in een salade of ander gerecht.

Ui karamelliseren
2
  • Snijd de ui in halve ringen.
  • Verhit de helft van de boter in een pan met deksel op middelhoog vuur. Fruit de ui 2 - 3 minuten.
  • Blus af de zwarte balsamicoazijn. Roer de suiker erdoor, zet het vuur laag en laat de ui, afgedekt, 20 - 25 minuten karamelliseren. Schep af en toe om.
  • Meng in een kleine kom de basilicumcrème met de mayonaise. Voeg ¼ el basilicummayonaise per persoon toe aan een saladekom.
Worst bakken
3
  • Verhit de overige boter in een pan op middelhoog vuur. Bak de worst in 2 - 3 minuten rondom bruin.
  • Dek af en bak nog 8 - 10 minuten op middelhoog vuur. Draai regelmatig om.
  • Snijd de helft van de tomaat in blokjes en de overige tomaat in partjes. Snijd het basilicum fijn.
  • Meng in een kleine kom de tomatenblokjes met de helft van het basilicum. Besprenkel met extra vierge olijfolie naar smaak en breng op smaak met peper en zout.
Serveren
4
  • Voeg de wittewijnazijn toe aan de saladekom en meng goed.
  • Voeg de tomatenpartjes en het overige basilicum toe en breng op smaak met peper en zout. Voeg de sla toe en meng goed door elkaar.
  • Snijd het hotdogbroodje open. Besmeer met wat basilicummayo en beleg met de worst, de ui en de tomatensalsa.
  • Serveer met de salade, patatjes en de overige basilicummayo.