Hutsepot met rookworst
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Hutsepot met rookworst

Hutsepot met rookworst

met gebakken spruitjes en spekreepjes

De rookworst in dit recept is op ambachtelijke wijze gemaakt - met duurzaam varkensvlees en gerookt boven beukenhout.

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd25 minuten
Oventijd20 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

200 gram

Aardappelen

100 gram

Spruiten

150 gram

Mix van gesneden wortel en ui

(Kan bevatten Selderij)

1 stuk(s)

Varkensrookworst

15 gram

Spekreepjes

40 gram

Pikante uienchutney

Zelf toevoegen

1 tl

Mosterd

½ el

Witte balsamicoazijn

¼ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

1

[Plantaardige] melk

1 el

[Plantaardige] boter

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)742 kcal
Energie (kJ)3103 kJ
Vetten38.8 g
waarvan verzadigd18.7 g
Koolhydraten67.3 g
waarvan suikers22.8 g
Vezels15.8 g
Eiwitten26.6 g
Zout2.8 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Koekenpan
Aardappelstamper

Instructies

Voorbereiden
1
  • Breng water aan de kook in een ruime pot met deksel voor de aardappelen, wortel en ui. Verkruimel 1/4 groentebouillonblokje per persoon erboven.
  • Breng in een tweede pot met deksel water aan de kook voor de spruitjes.
  • Was of schil de aardappelen en snijd in grove stukken.
  • Snijd de harde onderkant van de spruiten.
Koken
2
  • Kook de aardappelen, wortel en ui afgedekt, 15 – 18 minuten in de pot met bouillon.
  • Kook de spruitjes, afgedekt, in 6 – 8 minuten beetgaar in de andere pot. Giet de spruiten af en spoel af met koud water.
  • Kook de laatste 5 minuten de rookworst mee met de aardappelen en groenten.
  • Bewaar de rookworst apart. Giet daarna af, maar bewaar een beetje kookvocht.

Weetje: Spruitjes zijn rijk aan calcium voor sterkte botten en tanden, ijzer voor je energieniveau, vitamine E voor een sterk immuunsysteem en vezels voor gezonde darmen.

Bakken
3
  • Verhit 1/2 el boter per persoon in een pan op middelhoog vuur. Bak de spekreepjes in 2 - 3 minuten krokant.
  • Voeg de spruitjes toe en bak 4 - 6 minuten mee.
  • Blus af met 1/2 el witte balsamicoazijn per persoon en verhit nog 1 minuut.
Serveren
4
  • Stamp met een aardappelstamper de aardappelen en wortel tot een grove puree.
  • Voeg per persoon: 1/2 el boter, 1 tl mosterd, een scheutje melk en eventueel wat van het bewaarde kookvocht toe om het smeuïg te maken.
  • Verdeel de hutsepot en spruitjes met spekreepjes over de borden. Leg de rookworst ernaast en serveer met de pikante uienchutney.