In dit recept maak je zelf de currypasta met verse ingrediënten. Niets ingewikkelds aan en je bepaalt zelf hoe pittig het wordt.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
½ stuk(s)
Rode peper
½ stuk(s)
Ui
1 cm
Verse gember
1.04 cm
Verse kurkuma
1 stuk(s)
Knoflookteen
½ stuk(s)
Venkel
2.5 gram
Verse koriander
⅓ zakje(s)
Geel mosterdzaad
(Bevat Mosterd)
½
Tomatenpuree
85 gram
Witte langgraanrijst
150 ml
Kokosmelk
140 gram
Maïs in blik
½ stuk(s)
Naanbrood
50 gram
Biologische volle yoghurt
½ el
Zonnebloemolie
¼ stuk(s)
Zoutarm groentebouillonblokje
naar smaak
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 200 graden. Breng in een pan met deksel ruim water met een snuf zout aan de kook voor de rijst. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd fijn. Snipper de ui. Rasp de gember en de verse kurkuma fijn (zie Tip). Pers de knoflook of snijd fijn. Halveer de venkel, snijd in kwarten en verwijder de harde kern. Snijd de venkel in fijne reepjes en snijd de koriander grof.
Tip: Let op: kurkuma geeft af. Gebruik handschoentjes of doe een boterhamzakje om je handen voordat je gaat raspen.
Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een hapjespan met deksel op middelmatig vuur. Voeg de gember, de kurkuma, het mosterdzaad, de ui, de knoflook en de rode peper toe (zie Tip) en bak 1 – 2 minuten. Voeg dan de tomatenpuree en venkel toe en bak nog 4 – 6 minuten.
Tip: Houd je niet van pittig? Voeg dan de helft van de rode peper toe, of laat hem helemaal weg.
Kook ondertussen de rijst in de pan met deksel, afgedekt, in 12 - 15 minuten gaar. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.
Schud de kokosmelk goed en voeg toe aan de hapjespan (zie Tip). Laat eventuele klontjes in de kokosmelk smelten in de curry. Verkruimel er 1/4 bouillonblokje per persoon boven en breng het geheel zachtjes aan de kook. Giet de mais in blik af en voeg toe. Laat, afgedekt, 10 – 12 minuten pruttelen. Proef en breng eventueel op smaak met peper en zout.
Tip: Let jij op je calorie-inname? Vervang dan de helft van de kokosmelk door bouillon. Met de overgebleven kokosmelk kun je de volgende dag een havermoutontbijt maken.
Bak het naanbrood 5 – 7 minuten in de oven. Meng ondertussen de yoghurt in een kom met 1/3 van de verse koriander en peper en zout naar smaak.
Verdeel de rijst over diepe borden en schep de curry erop. Serveer met het naanbrood en het yoghurtsausje. Garneer het gerecht met de overige verse koriander.