In dit recept maak je zelf de currypasta van pure, verse ingrediënten. Makkelijk, smaakvol én je bepaalt zelf hoe pittig het wordt.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
½ stuk(s)
Rode peper
½ stuk(s)
Ui
20 gram
Woksaus met gember
(Bevat Tarwe, Sesamzaad, Soja)
0.51 tl
Gemalen kurkuma
1 stuk(s)
Knoflookteen
½ stuk(s)
Venkel
2.5 gram
Verse koriander
½
Tomatenpuree
75 gram
Bruine snelkookrijst
90 ml
Kokosmelk
70 gram
Maïs in blik
½ stuk(s)
Naanbrood
(Bevat Tarwe)
50 gram
Biologische volle yoghurt
¼ stuk(s)
Zoutarm groentebouillonblokje
½ el
Zonnebloemolie
naar smaak
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 200 graden. Breng ruim water met een snuf zout aan de kook in een pan met deksel voor de rijst. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd fijn. Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn. Halveer de venkel, snijd in kwarten en verwijder de harde kern. Snijd de venkel in fijne reepjes en snijd de koriander grof.
Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een hapjespan met deksel op middelmatig vuur. Voeg de ui, de knoflook, de rode peper en per persoon 1/2 tl gemalen kurkuma toe en bak 1 – 2 minuten. Voeg de tomatenpuree, woksaus met gember en venkel toe en bak nog 4 – 6 minuten.
Let op: de rode peper is pittig! Houd je niet van pittig of eten er kinderen mee? Gebruik dan naar smaak minder rode peper of houd apart.
Kook ondertussen de rijst, afgedekt, in 10 minuten gaar in de pan met deksel. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.
Schud de kokosmelk goed en voeg toe aan de hapjespan. Laat eventuele klontjes in de kokosmelk smelten in de curry. Verkruimel er 1/4 bouillonblokje per persoon boven en breng het geheel zachtjes aan de kook. Giet de mais in blik af en voeg toe. Laat, afgedekt, 10 – 12 minuten pruttelen. Proef en breng eventueel op smaak met peper en zout.
Bak het naanbrood 5 – 7 minuten in de oven. Meng ondertussen in een kom de yoghurt met 1/3 van de verse koriander en peper en zout naar smaak.
Verdeel de rijst over diepe borden en schep de curry erop. Serveer met het naanbrood en het yoghurtsausje. Garneer het gerecht met de overige verse koriander.