Indiase dahl met bataat en kokosmelk
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Indiase dahl met bataat en kokosmelk

Indiase dahl met bataat en kokosmelk

Met pompoenpittensalsa en kruidig naanbrood

Vlieg naar India met dit hartverwarmende gerecht. Het woord dahl verwijst in het Indiaas naar allerlei soorten peulvruchten, maar traditioneel vormen linzen de basis van deze dikke, kruidige soep. De consistentie is perfect om een naanbroodje in te dopen!

Labels:
Veggie
Allergenen:
Selderij
Mosterd
Gluten
Tarwe
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd30 minuten
Oventijd
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Ui

1.5 cm

Verse gember

75 gram

Zoete aardappel

1.5 tl

Kerriepoeder

(Bevat Selderij, Mosterd)

½ blik(ken)

Tomatenpuree

125 ml

Kokosmelk

35 gram

Rode splitlinzen

10 gram

Pompoenpitten

(Kan bevatten Noten, Sesamzaad, Pinda's)

5 bosje(s)

Verse koriander

(Kan bevatten Selderij)

½ stuk(s)

Limoen

½ stuk(s)

Naanbrood

(Bevat Gluten, Tarwe, Melk (inclusief lactose))

100 gram

Spinazie

(Kan bevatten Selderij)

Zelf toevoegen

250 ml

Groentebouillon

½ el

Zonnebloemolie

½ el

Extra vierge olijfolie

½ el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3707 kJ
Energie (kcal)886 kcal
Vetten51 g
waarvan verzadigd24.9 g
Koolhydraten76 g
waarvan suikers17.1 g
Vezels18 g
Eiwitten25 g
Zout2.8 g

Benodigdheden

Oven
Rasp
Hapjespan met deksel
Kleine kom
Koekenpan

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven op 200 graden, en bereid de bouillon. Snipper de ui, rasp de gember (eventueel met schil) fijn. Schil de bataat en snijd in blokjes van 1,5 cm.

Smaakmakers fruiten
2

Verhit de zonnebloemolie in een grote pan met deksel op middelhoog vuur. Fruit de ui 3 – 4 minuten. Voeg de gember, het kerriepoeder en de tomatenpuree toe. Roer goed en bak nog 2 minuten. Roer de kokosmelk los of schud het pakje flink zodat er geen klontjes meer zijn. Voeg de kokosmelk en de bouillon toe aan de pan en breng aan de kook.

Dahl koken
3

Voeg de bataat en de rode linzen toe, breng op smaak met peper en zout en kook de dahl, afgedekt, 18 – 20 minuten, of tot de linzen en de bataat zacht zijn. Voeg eventueel meer water toe als de dahl te droog wordt.

Salsa maken
4

Bak ondertussen de pompoenpitten in een koekenpan zonder boter of olie tot ze beginnen te poffen. Hak de koriander fijn, rasp de schil van de limoen en pers de limoen uit. Meng in een kleine kom de helft van de koriander, het limoenrasp, 2 tl limoensap per persoon, de gepofte pompoenpitten en de extra vierge olijfolie. Breng op smaak met peper en zout.

Naanbrood
5

Mix de overige koriander in een kleine kom met de olijfolie en breng op smaak met peper en zout. Leg het naanbrood op een bakplaat met bakpapier en besmeer met de korianderolie. Bak het naanbrood 5 – 7 minuten in de voorverwarmde oven. Laat even afkoelen en snijd door de helft.

Serveren
6

Roer, wanneer de dahl klaar is, de spinazie door de dahl en laat slinken. Proef de dahl en breng op smaak met zout, peper en het overige limoensap naar smaak. Verdeel de dahl over de kommen, garneer met de pompoenpittenolie en serveer met het naanbrood.