Een geurige, zoete en licht pittige curry met honing, kaneel en limoen. Snel door de voorgesneden kool.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
1 stuk(s)
Knoflookteen
5 tl
Verse gember
0.99 tl
Gemalen kurkuma
100 gram
Kippendijreepjes
50 gram
Besengek-currypasta
75 gram
Basmatirijst
125 ml
Kokosmelk
5 gram
Gezouten pinda's
(Bevat Pinda's Kan bevatten Noten, Sesamzaad)
½ stuk(s)
Wortel
100 gram
Gesneden witte kool
½ el
Zonnebloemolie
1 tl
Wittewijnazijn
½ el
[Plantaardige] boter
½ tl
Honing [of plantaardig alternatief]
Kook ruim water met een snuf zout in een pan met deksel voor de rijst. Rasp de wortel grof. Roer de kokosmelk los tot er geen klontjes meer in zitten. Meng in een kom de kipdijreepjes met de honing, de kurkuma en peper en zout. Pers de knoflook of snijd fijn. Rasp de gember.
Tip: Dit gerecht bevat veel calorieën. Let jij op je calorie-inname? Gebruik dan 60 g rijst per persoon en vervang 50 ml kokosmelk door een gelijke hoeveelheid bouillon. Van de overige rijst en.. die fact
Kook de rijst, afgedekt, 8 – 10 minuten. Giet daarna af als dat nodig is en laat zonder deksel uitstomen. Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een wok of hapjespan op middelhoog vuur. Roerbak de kippendijstukjes in 3 - 4 minuten rondom bruin en breng ze op smaak met peper en zout. Zet het vuur laag en bak ze nog 8 minuten.
Verhit in een wok of hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Voeg de ui, knoflook en gember toe en bak 2 minuten. Voeg de witte kool en geraspte wortel toe en roerbak 3 - 4 minuten. Voeg de currypasta toe en roerbak nog 1 minuut.
Voeg de kokosmelk toe. Leg het deksel op de pan en kook 12-15 minuten zachtjes, of tot de wortel en kool zacht zijn. Haal na 8 minuten het deksel van de pan zodat de curry kan indikken en voeg de kip toe. Hak ondertussen de pinda's in grove stukjes.
Voeg 1 tl witte wijnazijn toe aan de curry. Proef goed en breng de curry op smaak met peper en zout.
Verdeel de rijst en de curry over de borden. Garneer het gerecht met de pinda's en eventueel de overige limoenpartjes.