Wist je dat deze penne voor 100% uit volkoren tarwegriesmeel bestaan?
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
1 stuk(s)
Knoflookteen
½ stuk(s)
Ui
2.5 gram
Vers basilicum
100 gram
Gemengd gehakt van varken en kalf
½ stuk(s)
Courgette
½ stuk(s)
Aubergine
⅓ zakje(s)
Italiaanse kruiden
100 gram
Passata
½ blik(ken)
Kerstomaten in blik
45 gram
Volkoren penne
25 gram
Biologische zure room
1 el
Zwarte balsamicoazijn
½ el
Olijfolie
200 ml
Zoutarme groentebouillon
Bereid de bouillon. Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de ui. Ris de blaadjes basilicum van de takjes. Voeg de takjes van het basilicum toe aan de bouillon. Snijd de aubergine en courgette in kleine blokjes.
Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een soeppan met deksel op middelhoog vuur. Fruit de knoflook en de ui 1 - 2 minuten. Verhoog daarna het vuur, voeg het gehakt toe en bak in 2 - 3 minuten los.
Voeg de aubergine, courgette en Italiaanse kruiden toe aan de soeppan met deksel en bak nog 2 - 3 minuten mee.
Blus het geheel af met 1 el zwarte balsamicoazijn per persoon. Voeg de passata, cherrytomaten en bouillon toe en breng afgedekt aan de kook. Voeg, zodra de soep kookt, de penne toe en kook, afgedekt, 10 - 12 minuten, of tot de pasta gaar is.
Snijd de basilicumblaadjes in reepjes.
Verdeel de soep over de kommen. Schep de crème fraîche op de soep en garneer met het basilicum.