Italiaanse venkelworst met gebakken aardappeltjes
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Italiaanse venkelworst met gebakken aardappeltjes

Italiaanse venkelworst met gebakken aardappeltjes

met frisse salade en spekjes

Doordat de meeste ingrediënten in dit recept al zijn voorgesneden staat deze maaltijd extra snel op tafel!

Labels:
Familie
Allergenen:
Mosterd
Eieren

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd15 minuten
Oventijd15 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

25 gram

Spekreepjes

1 stuk(s)

Varkensworst met citroen en tijm

150 gram

Aardappelblokjes

75 gram

Witte kool en wortel

30 gram

Slamix van veldsla, rucola en babyspinazie

25 gram

Mayonaise

(Bevat Mosterd, Eieren)

50 gram

Gesneden ui

½ stuk(s)

[Mini-]komkommer

Zelf toevoegen

1 tl

Wittewijnazijn

1 tl

Extra vierge olijfolie

¾ el

[Plantaardige] boter

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)859 kcal
Energie (kJ)3594 kJ
Vetten68.2 g
waarvan verzadigd21.7 g
Koolhydraten32.9 g
waarvan suikers6.8 g
Vezels7.8 g
Eiwitten23.9 g
Zout2.8 g

Benodigdheden

Koekenpan
Hapjespan met deksel
Saladekom

Instructies

Voorbereiden
1
  • Verhit 1/4 el roomboter per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de spekjes en de gesnipperde ui 2 - 3 minuten.
  • Voeg de aardappelblokjes toe en bak 10 - 12 minuten mee. Schep regelmatig om.
  • Breng op smaak met peper en zout.

Weetje: Wist je dat aardappelen supergezonde energiebronnen zijn? Naast veel vezels en kalium bevatten ze ook veel vitaminen, zoals vitamine B6 en B11 voor je energieniveau, en vitamine C voor een sterke weerstand.

Worst bakken
2
  • Verhit ondertussen 1/2 el roomboter in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur.
  • Bak de varkensworst in 2 - 3 minuten rondom bruin.
  • Dek de pan af en bak de worst nog 6 - 7 minuten, of tot hij gaar is.
Salade maken
3
  • Meng in een saladekom de helft van de mayonaise met per persoon: 1 tl extra vierge olijfolie, 1 tl wittewijnazijn, peper en zout.
  • Voeg de slamix, wittekool en wortel toe en meng door elkaar.
  • Snijd de komkommer in blokjes en meng door de salade.
Serveren
4
  • Verdeel de varkensworst over de borden.
  • Schep de aardappelblokjes met spek en ui ernaast.
  • Schenk de overgebleven jus van de worst over de aardappelen.
  • Serveer met de frisse salade en de overige mayonaise.