Rijst à la Jambalaya met kip en chorizo
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Rijst à la Jambalaya met kip en chorizo

Rijst à la Jambalaya met kip en chorizo

met gebakken paprika en tomaat

Jambalaya is een rijstgerecht dat doet denken aan paella. Het kent zijn oorsprong uit de cajun-keuken uit het zuiden van de Verenigde Staten.

Labels:
Caloriebewust
Allergenen:
Gluten
Gerst
Mosterd
Soja

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd40 minuten
Oventijd35 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Groene paprika

1 stuk(s)

Tomaat

25 gram

Chorizoblokjes

100 gram

Kippendijreepjes met kebabkruiden

½ zakje(s)

Mexicaanse kruiden

10 ml

Worcestershiresaus

(Bevat Gluten, Gerst, Mosterd, Soja)

75 gram

Witte langgraanrijst

Zelf toevoegen

½ stuk(s)

Zoutarm kippenbouillonblokje

250 ml

Water

1 el

Zonnebloemolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2891 kJ
Energie (kcal)691 kcal
Vetten28.2 g
waarvan verzadigd7.2 g
Koolhydraten71.7 g
waarvan suikers9 g
Vezels11.3 g
Eiwitten32.7 g
Zout3.3 g

Benodigdheden

Wok of hapjespan met deksel
Kleine kom

Instructies

Voorbereiden
1
  • Bereid de bouillon van per persoon: 250 ml water en 1/2 bouillonblokje.
  • Snipper de ui en pers de knoflook of snijd fijn.
  • Snijd de groene paprika in blokjes. Snijd de tomaat in blokjes.

Weetje: Wist je dat paprika naast vitamine C ook rijk is aan vitamine E? Vitamine E is een antioxidant dat ook in zonnebloemolie, volkoren producten, noten, zaden en groene groenten zit.

Kip bakken
2
  • Verhit de zonnebloemolie in een wok of sauteerpan met deksel. Bak de chorizo 5 minuten. Haal uit de pan en voeg toe aan een kleine kom. 
  • Voeg de kip toe aan dezelfde pan en bak in 5 minuten rondom bruin.
Mengen
3
  • Voeg de ui en knoflook toe aan de pan en bak 1 - 2 minuten.
  • Voeg de Mexicaanse kruiden (let op: pikant! Gebruik naar smaak) en de worcestershiresaus toe. Meng goed en bak nog 1 minuut. 
  • Voeg de rijst, paprika, tomaat en bouillon toe. Breng aan de kook, draai het vuur naar middellaag en dek de pan af.
Serveren
4
  • Kook de rijst, afgedekt, 20 - 25 minuten, of tot de rijst gaar is. Roer regelmatig door om aanbranden te voorkomen (zie Tip). 
  • Verdeel de rijst over de borden en garneer met de chorizo.

Tip: Voeg eventueel extra water toe als het geheel te droog wordt.