Luxe miso ramen met gemarineerde steak
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Luxe miso ramen met gemarineerde steak

Luxe miso ramen met gemarineerde steak

met zachtgekookt eitje en paksoi

Miso is een Japans specerij met een typische umamismaak. Umami betekent in het Japans hartig of heerlijkheid en is een van de vijf basissmaken.

Allergenen:
Selderij
Eieren
Soja
Tarwe

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd25 minuten
Oventijd25 minuten
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Gemarineerde steak

(Bevat Selderij Kan bevatten Eieren, Gluten, Melk (inclusief lactose), Mosterd, Sesamzaad, Soja)

1 stuk(s)

Ei

(Bevat Eieren)

½ bosje(s)

Lente-ui

10 gram

Witte miso

(Bevat Soja, Tarwe)

70 gram

Maïs in blik

50 gram

Mie noedels

(Bevat Tarwe)

½ zakje(s)

Zoete Aziatische saus

(Bevat Soja, Tarwe)

10 gram

Mix van verse gember, knoflook en rode peper

½ stuk(s)

Paksoi

Zelf toevoegen

½ el

[Plantaardige] boter

½ el

Zonnebloemolie

500 ml

Water

½ stuk(s)

Zoutarm runderbouillonblokje

½ tl

Wittewijnazijn

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2831 kJ
Energie (kcal)677 kcal
Vetten25.2 g
waarvan verzadigd8.8 g
Koolhydraten63 g
waarvan suikers14.7 g
Vezels5.7 g
Eiwitten47.5 g
Zout5.2 g

Benodigdheden

Steelpan
Grote wok of hapjespan
Koekenpan
Aluminiumfolie
Vergiet

Instructies

Voorbereiden
1
  • Haal de steak uit de koelkast (zie Tip). Breng water aan de kook in een ruime steelpan voor de eieren. 
  • Verwijder de steelaanzet van de paksoi, snijd zowel de stelen als het blad van de paksoi klein.
  • Snijd de lente-ui in fijne ringen en bewaar het witte en groene gedeelte apart van elkaar.

Tip: Het best kun je de biefstuk al een halfuur tot een uur voordat je begint met koken uit de koelkast halen. Dan is de biefstuk ook vanbinnen op temperatuur wanneer je hem bakt en krijg je een malser resultaat.

Bakken
2
  • Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een grote wok of sauteerpan op middelhoog vuur. Bak de mix van gember, knoflook, rode peper en het witte gedeelte van de lente-ui 1 - 2 minuten al roerend, of tot ze beginnen te geuren.
  • Voeg de zoete Aziatische saus en witte miso (let op: zout! Voeg geleidelijk toe en proef goed tussendoor) toe aan de pan en bak nog 2 minuten.
  • Voeg per persoon: 1/2 tl wittewijnazijn, 1/2 bouillonblokje en 500 ml water toe, breng aan de kook en laat daarna op laag vuur zachtjes pruttelen.
  • Kook de eieren in 5 – 7 minuten zacht. Spoel onder koud water, pel en halveer.
Koken
3
  • Verhit ondertussen 1/2 el boter per persoon in een pan op middelhoog vuur. Leg, zodra de boter goed heet is, de steak voorzichtig in de pan. Bak 1 - 3 minuten per kant goudbruin.
  • Bestrooi met wat peper en laat minimaal 3 minuten rusten onder aluminiumfolie.
  • Voeg de noedels en paksoi toe aan de wok of sauteerpan. Schep goed om en kook ongeveer 2 - 4 minuten, of tot de noedels gaar zijn.
  • Laat de mais uitlekken in een vergiet. 
Serveren
4
  • Snijd de steak in sneetjes.
  • Verdeel de noedels en bouillon over diepe borden of kommen. Verdeel de mais erover.
  • Leg de steaksneetjes erop. Serveer met het zachtgekookte eitje.
  • Garneer met het groene gedeelte van de lente-ui.

Weetje: Wist je dat lente-ui vergeleken met andere groenten veel calcium bevat? Je vindt het ook in boerenkool en paksoi.