Japanse ramen met kabeljauw
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Japanse ramen met kabeljauw

Japanse ramen met kabeljauw

Met roerbakgroenten en champignons

Ramen is een heldere noedelsoep uit de Japanse keuken, boordevol groenten en geserveerd met plakjes vlees, vis of een eitje. Ramen is niet de naam van de noedels, maar van het gerecht zelf. In Japan wordt deze soep op elk moment van de dag gegeten; als ontbijt, lunch, snack én diner. Vandaag maak je deze noedelsoep met kabeljauwfilet.

Labels:
Caloriebewust
Eet mij eerst
Allergenen:
Gluten
Soja
Vis

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd25 minuten
Oventijd
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

1 cm

Verse gember

¼ stuk(s)

Rode peper

¼ stuk(s)

Wortel

60 gram

Kastanjechampignons

100 gram

Spitskool en broccoli

(Kan bevatten Selderij)

100 gram

Verse udonnoedels

(Bevat Gluten)

5 ml

Sojasaus

(Bevat Gluten, Soja)

1 stuk(s)

Kabeljauwfilet

(Bevat Vis)

Zelf toevoegen

400 ml

Groentebouillon

2 el

Zonnebloemolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)1824 kJ
Energie (kcal)436 kcal
Vetten16 g
waarvan verzadigd2.7 g
Koolhydraten39 g
waarvan suikers6.9 g
Vezels6 g
Eiwitten31 g
Zout7.2 g

Benodigdheden

Rasp
Wok
Keukenpapier
Koekenpan

Instructies

Préparer le gingembre
1

Bereid de bouillon. Schil de gember en rasp fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd de rode peper fijn.

Groenten snijden
2

Snijd de peen in dunne halve plakken. Snijd de champignons in kwarten.

Roerbakken
3

Verhit de helft van de zonnebloemolie in een wok of soeppan en fruit de gember met de rode peper 2 – 3 minuten op middelhoog vuur. Voeg de peen en groentemix van spitskool en broccoli toe en roerbak 2 minuten.

Soep maken
4

Voeg de bouillon toe en laat 6 – 8 minuten koken op laag vuur. Voeg halverwege de champignons toe en kook de laatste 2 minuten de noedels mee. Breng de ramen op smaak met de sojasaus en peper. Voeg eventueel extra water of bouillon toe voor een dunnere soep.

Kabeljauw bakken
5

Dep ondertussen de kabeljauwfilet droog met keukenpapier. Verhit de overige zonnebloemolie in een koekenpan en bak de kabeljauw 2 – 3 minuten per kant. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel de ramen over de soepkommen en serveer de kabeljauw erop.