Gigli in tomatensaus met burrata
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Gigli in tomatensaus met burrata

Gigli in tomatensaus met burrata

met champignons en wortel

Conchiglie - verrassender dan zijn betekenis, spreek je dit Italiaanse woord voor schelpje uit als: con-keel-yay!

Labels:
Veggie
Extra groente
Familie
Allergenen:
Tarwe
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd25 minuten
Oventijd25 minuten
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

90 gram

Conchiglie

(Bevat Tarwe Kan bevatten Eieren, Mosterd, Soja, Lupine)

1 stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Wortel

65 gram

Champignons

100 gram

Passata

½ zakje(s)

Siciliaanse kruidenmix

15 ml

Basilicumcrème

½ bol(len)

Burrata

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

½ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

1 el

Olijfolie

1 tl

Zwarte balsamicoazijn

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3029 kJ
Energie (kcal)724 kcal
Vetten30.9 g
waarvan verzadigd9.3 g
Koolhydraten82.9 g
waarvan suikers12.7 g
Vezels11.7 g
Eiwitten22.9 g
Zout1.8 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Hapjespan of grote koekenpan

Instructies

Pasta koken
1
  • Breng water aan de kook in een pot met deksel voor de pasta. Verkruimel 1/2 bouillonblokje per persoon boven de pot.
  • Snipper de ui en pers de knoflook of snijd fijn.
  • Was of schil de wortel. Snijd in de lengte in vieren en snijd in kleine blokjes.
  • Snijd de champignons in schijfjes.
  • Kook de pasta in 8 - 10 minuten gaar. Bewaar 50 ml kookvocht per persoon, giet daarna af en laat afgedekt staan.
Groenten bakken
2
  • Verhit de olijfolie in een sauteerpan of grote pan op middelhoog vuur. Voeg de wortel en champignons toe en bak 2 - 3 minuten.
  • Voeg vervolgens de ui toe en bak 3 - 4 minuten mee, tot de ui zacht is.

Weetje: Wortel zit boordevol vitamine A - goed voor de groei, de gezondheid van je huid, haar en nagels en een goede werking van je ogen en afweersysteem. Het zit bijvoorbeeld ook in boerenkool, spinazie, broccoli en ei.

Saus maken
3
  • Voeg de knoflook en Siciliaanse kruiden toe aan de sauteerpan en bak 1 minuut mee.
  • Blus af met de balsamicoazijn. Voeg de passata toe en laat 2 - 3 minuten indikken.
  • Voeg de pasta en het kookvocht toe. Laat 2 minuten verder indikken. Breng op smaak met peper en zout.
Serveren
4
  • Verdeel de pasta over diepe borden.
  • Halveer de burrata en serveer bovenop de pasta.
  • Besprenkel met de basilicumcrème.