Broccolini, ook wel bimi genoemd, is een combinatie van broccoli en Chinese broccoli. Vergeleken met de licht bittere smaak van gewone broccoli is broccolini milder, met een zoetere, aardse smaak.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
1 stuk(s)
Kabeljauwfilet
(Bevat Vis)
5 gram
Verse bladpeterselie
(Kan bevatten Selderij)
½ zakje(s)
Midden-Oosterse kruidenmix
10 gram
Amandelschaafsel
(Bevat Amandelnoten Kan bevatten Pinda's, Noten, Sesamzaad)
75 gram
Volkoren couscous
(Bevat Tarwe Kan bevatten Mosterd, Soja, Lupine)
100 gram
Broccolini
½ zakje(s)
Za'atar
(Bevat Sesamzaad)
½ stuk(s)
Citroen
½ stuk(s)
Gele wortel
60 gram
Yazzara
(Bevat Melk (inclusief lactose))
175 ml
Zoutarme groentebouillon
50 ml
Water
1 el
Olijfolie
½ el
Honing [of plantaardig alternatief]
naar smaak
Extra vierge olijfolie
naar smaak
Peper en zout
Bereid de bouillon in een pot met deksel. Haal de pot van het vuur en voeg de couscous toe. Laat afgedekt 10 minuten wellen. Snijd ondertussen de wortel in dunne reepjes van ongeveer 5 cm lang.
Verhit de helft van de olijfolie in een pan met deksel op middelhoog vuur en voeg het water toe. Bak de wortel met de broccolini, afgedekt, 7 - 10 minuten. Haal het deksel eraf, roer de honing erdoorheen en bak nog 1 minuut. Breng op smaak met peper en zout.
Verhit een pan zonder olie op hoog vuur en rooster het amandelschaafsel goudbruin. Haal uit de pan en houd apart. Snijd ondertussen de peterselie fijn.
Dep de kabeljauw droog met keukenpapier en wrijf in met peper en zout. Verhit de overige olijfolie in dezelfde pan op middelhoog vuur. Bak de vis 2 - 3 minuten. Keer om en bak 1 - 2 minuten op de andere kant.
Snijd ondertussen de citroen in 6 partjes. Pers 1 citroenpartje per persoon uit boven de couscous. Voeg de Midden-Oosterse kruidenmix toe en breng op smaak met extra vierge olijfolie. Roer goed door en breng op smaak met peper en zout.
Serveer de couscous over diepe borden en leg de kabeljauw en yazzara erbovenop. Garneer met de za'atar, het amandelschaafsel en de overige peterselie. Serveer met de overige citroenpartjes.