Kabeljauw met yazzara en broccolini
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Kabeljauw met yazzara en broccolini

Kabeljauw met yazzara en broccolini

met couscous, wortel en za'atar

Broccolini, ook wel bimi genoemd, is een combinatie van broccoli en Chinese broccoli. Vergeleken met de licht bittere smaak van gewone broccoli is broccolini milder, met een zoetere, aardse smaak.

Allergenen:
Vis
Amandelnoten
Tarwe
Sesamzaad
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd15 minuten
Oventijd15 minuten
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Kabeljauwfilet

(Bevat Vis)

5 gram

Verse bladpeterselie

(Kan bevatten Selderij)

½ zakje(s)

Midden-Oosterse kruidenmix

10 gram

Amandelschaafsel

(Bevat Amandelnoten Kan bevatten Pinda's, Noten, Sesamzaad)

75 gram

Volkoren couscous

(Bevat Tarwe Kan bevatten Mosterd, Soja, Lupine)

100 gram

Broccolini

½ zakje(s)

Za'atar

(Bevat Sesamzaad)

½ stuk(s)

Citroen

½ stuk(s)

Gele wortel

60 gram

Yazzara

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

175 ml

Zoutarme groentebouillon

50 ml

Water

1 el

Olijfolie

½ el

Honing [of plantaardig alternatief]

naar smaak

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3166 kJ
Energie (kcal)757 kcal
Vetten29 g
waarvan verzadigd4.2 g
Koolhydraten76.1 g
waarvan suikers13.9 g
Vezels13.9 g
Eiwitten41.1 g
Zout1.9 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Koekenpan met deksel
Koekenpan
Keukenpapier

Instructies

Voorbereiden
1

Bereid de bouillon in een pot met deksel. Haal de pot van het vuur en voeg de couscous toe. Laat afgedekt 10 minuten wellen. Snijd ondertussen de wortel in dunne reepjes van ongeveer 5 cm lang.

Groenten bakken
2

Verhit de helft van de olijfolie in een pan met deksel op middelhoog vuur en voeg het water toe. Bak de wortel met de broccolini, afgedekt, 7 - 10 minuten. Haal het deksel eraf, roer de honing erdoorheen en bak nog 1 minuut. Breng op smaak met peper en zout.

Amandelschaafsel roosteren
3

Verhit een pan zonder olie op hoog vuur en rooster het amandelschaafsel goudbruin. Haal uit de pan en houd apart. Snijd ondertussen de peterselie fijn.

Vis bakken
4

Dep de kabeljauw droog met keukenpapier en wrijf in met peper en zout. Verhit de overige olijfolie in dezelfde pan op middelhoog vuur. Bak de vis 2 - 3 minuten. Keer om en bak 1 - 2 minuten op de andere kant.

Couscous afmaken
5

Snijd ondertussen de citroen in 6 partjes. Pers 1 citroenpartje per persoon uit boven de couscous. Voeg de Midden-Oosterse kruidenmix toe en breng op smaak met extra vierge olijfolie. Roer goed door en breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Serveer de couscous over diepe borden en leg de kabeljauw en yazzara erbovenop. Garneer met de za'atar, het amandelschaafsel en de overige peterselie. Serveer met de overige citroenpartjes.