Kalfsburger op z'n Italiaans met mozzarella
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Kalfsburger op z'n Italiaans met mozzarella

Kalfsburger op z'n Italiaans met mozzarella

met bruschettadip, Parmigiano Reggiano en frieten

Door deze kalfsburger te beleggen met mozzarella en tomaat wordt hij "alla caprese"! Heb je basilicum in huis? Voeg het toe en breng je burger er mee op smaak!

Allergenen:
Rogge
Tarwe
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd25 minuten
Oventijd15 minuten
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Kalfsburger

(Kan bevatten Gluten, Eieren, Mosterd, Selderij, Soja)

40 gram

Bruschettadip

1 stuk(s)

Witte ciabatta

(Bevat Rogge, Tarwe Kan bevatten Eieren, Gluten, Melk (inclusief lactose), Mosterd, Noten, Sesamzaad, Soja)

½ zakje(s)

Italiaanse kruiden

½ bol(len)

Mozzarella

(Bevat Melk (inclusief lactose))

250 gram

Dunne frieten

½ stuk(s)

Parmigiano Reggiano DOP

(Bevat Melk (inclusief lactose))

½ stuk(s)

Courgette

1 stuk(s)

Tomaat

½ stuk(s)

Ui

Zelf toevoegen

1 el

Zwarte balsamicoazijn

½ tl

Suiker

½ el

[Plantaardige] boter

½ el

Extra vierge olijfolie

1 el

Olijfolie

naar smaak

[Plantaardige] mayonaise

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)5720 kJ
Energie (kcal)1367 kcal
Vetten77.1 g
waarvan verzadigd27.9 g
Koolhydraten111.9 g
waarvan suikers16.3 g
Vezels11 g
Eiwitten51.6 g
Zout3 g

Benodigdheden

Bakplaat met bakpapier
Koekenpan met deksel
Saladekom
Kleine kom

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Verdeel de frieten over een bakplaat met bakpapier. Bak 20 - 25 minuten in de oven, tot ze goudbruin zijn. Schep halverwege om. Snijd de ui in halve ringen en de courgette in dunne schijfjes. Snijd de helft van de tomaat in schijfes. Snijd de helft van de mozarella in sneetjes. Snijd de overige tomaat en mozzarella in blokjes.

Burger bakken
2

Verhit 1/2 el boter per persoon in een pan met deksel op middelhoog vuur en bak de ui 1 - 2 minuten. Voeg de kalfsburger toe aan de ui en bak 5 minuten. Draai de burger om, beleg met de mozzarellasneetjes en bestrooi met peper en zout. Dek af en bak nog 5 minuten. Haal de burger uit de pan en leg apart.

Kruidenolie maken
3

Voeg per persoon: 1/2 el zwarte balsamicoazijn en 1/2 tl suiker toe aan de pan met uien en roer nog 1 minuut goed door. Meng in een saladekom per persoon: 1/2 el extra vierge olijfolie, 1/2 el balsamicoazijn, peper en zout. Zet apart tot verder gebruik.

Weetje: Wist je dat ui een bron van vitamine C is? Deze vitamine helpt het lichaam om, onder andere, ijzer beter uit voeding op te nemen.

Courgette bereiden
4

Meng in een kleine kom 1 el olijfolie per persoon met de Italiaanse kruiden. Verdeel de courgette over een bakplaat met bakpapier en meng met de helft van de kruidenolie, peper en zout. Snijd de ciabatta's open en bestrijk met de overige kruidenolie. Bak de courgette en het broodje 5 - 6 minuten mee in de oven.

Beleggen
5

Beleg het broodje met een deel van de courgette, de tomatenschijfjes, de kalfsburger met mozzarella, de gebakken ui en de bruschettadip. Voeg de overige courgette toe aan de saladekom. Voeg de tomaten- en mozarellablokjes toe en schep goed om.

Serveren
6

Verdeel de frieten over de borden en rasp de parmezaanse kaas erover met een fijne rasp (zie Tip). Breng op smaak met peper en zout. Serveer de burger met de salade, de frieten en mayonaise naar smaak. 

Tip: Heb je parmezaanse kaas over? Rasp dan ook wat kaas over de burger.