Kalfsstoof met pompoenpuree
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Kalfsstoof met pompoenpuree

Kalfsstoof met pompoenpuree

met spekjes, kastanjechampignons en een salade

De Kabocha is een Japanse pompoensoort met een extra zoete smaak en melige structuur - zeer geschikt voor puree of zoete bereidingen.

Allergenen:
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd45 minuten
Oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

¼ stuk(s)

Kabocha pompoen

1 stuk(s)

Knoflookteen

100 gram

Italiaanse groentemix

150 gram

Kalfsstoof

1 stuk(s)

Laurierblad

1 takje(s)

Verse rozemarijn

½ stuk(s)

Biologische ontbijtkoek

25 gram

Spekreepjes

125 gram

Kastanjechampignons

50 ml

Room

(Bevat Melk (inclusief lactose))

5 gram

Verse krulpeterselie & bieslook

30 gram

Salademix met zonnebloemscheuten

Zelf toevoegen

1 el

[Plantaardige] boter

½ el

Extra vierge olijfolie

1 tl

Honing [of plantaardig alternatief]

naar smaak

Peper en zout

½ el

Olijfolie

3 tl

Mosterd

75 ml

Zoutarme runderbouillon

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)786 kcal
Energie (kJ)3289 kJ
Vetten54 g
waarvan verzadigd24 g
Koolhydraten29 g
waarvan suikers17 g
Vezels3.2 g
Eiwitten43 g
Zout3 g

Benodigdheden

Kom
Bakplaat met bakpapier
Pan met deksel
Koekenpan
Grote kom
Aardappelstamper
Saladekom
Staafmixer

Instructies

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Snijd de pompoen doormidden en verwijder de zaden en draden met een lepel (zie TIP).
  • Snijd de pompoen in blokjes van maximaal 2 cm groot.
  • Meng in een kom de pompoen met 1/2 el olijfolie per persoon, peper en zout.
  • Verdeel de pompoen over een bakplaat met bakpapier en bak 25 - 35 minuten in de oven.

Tip: Je kunt de schil van de pompoen eten, dus die hoef je niet te schillen.

Groenten bakken
2
  • Pers de knoflook of snijd fijn.
  • Bereid de bouillon.
  • Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een pan met deksel op middelhoog vuur.
  • Bak de knoflook en de groentemix 4 – 6 minuten.
Stoof opzetten
3
  • Blus de groenten af met 75 ml bouillon per persoon en voeg dan de kalfsstoof toe.
  • Roer goed en voeg het laurierblad en de rozemarijn toe.
  • Smeer 2 tl mosterd per persoon op één kant van de ontbijtkoek en leg deze met de mosterdkant naar beneden op de stoof.
  • Dek af en kook 15 – 20 minuten op laag vuur.
Champignons bakken
4
  • Verhit 1/2 el boter per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur.
  • Bak de spekblokjes 4 - 5 minuten.
  • Snijd ondertussen de champignons in plakjes.
  • Voeg de champignons toe aan de spekblokjes en bak nog 5 - 6 minuten.
Pompoenpuree maken
5
  • Voeg de pompoenstukken en de slagroom toe aan een grote kom.
  • Pureer met een aardappelstamper of staafmixer tot een grove puree. Breng op smaak met peper en zout.
  • Snijd de bieslook en de krulpeterselie fijn.
  • Meng in een saladekom per persoon: 1 tl mosterd, 1 tl honing en 1/2 el extra vierge olijfolie met peper en zout. Meng er de salademix en de krulpeterselie door.
Serveren
6
  • Serveer de stoof in de pan en garneer deze met de bieslook.
  • Serveer de pompoenpuree en champignons met spekjes in mooie schalen.