We hebben de kalfssukade alvast voorgegaard – dat scheelt jou tijd in de keuken. De zachte structuur van het vlees past perfect bij de volle, licht zoete smaak van de doperwtencrème die je erbij serveert. Heb je extra tijd? Lees de tip op de achterkant en maak er een lekkere jus bij.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
250 gram
Krieltjes
75 gram
Peultjes
½ stuk(s)
Citroen
120 gram
Kalfssukade
50 gram
Doperwten
60 gram
Salademix met bieslook
¼ tl
Honing
1.5 el
Olijfolie
1 el
Extra vierge olijfolie
¼ tl
Mosterd
1.5 el
Roomboter
(Bevat Melk (inclusief lactose))
naar smaak
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 210 graden. Was de krieltjes en snijd eventuele grote krieltjes doormidden. Meng de krieltjes op een bakplaat met bakpapier met 1/2 el olijfolie per persoon, peper en zout. Bak de krieltjes in de oven in 25 – 30 minuten gaar. Schep halverwege om.
Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur. Voeg de peultjes met een snufje zout toe en bak in 3 - 4 minuten knapperig. Rasp de schil van de citroen en pers de citroen uit. Klop in een saladekom de extra vierge olijfolie, de honing, de mosterd, 1/2 el citroensap per persoon en 1/4 tl citroenrasp per persoon met peper en zout tot een dressing. Voeg de peultjes toe en schep om.
Snijd de kalfssukade in 2 plakken per persoon. Verhit 1 el roomboter per persoon in een koekenpan met deksel op middelmatig vuur en leg de plakken kalfssukade naast elkaar in de roomboter. Dek de pan af, zet het vuur laag en verwarm de kalfssukade ongeveer 5 – 7 minuten. Keer af en toe om. Breng op smaak met peper en zout.
Verhit ondertussen 1/2 el olijfolie per persoon in een andere koekenpan met deksel op middelhoog vuur. Voeg de verse doperwten toe en roerbak 2 minuten. Schenk er 1 el water per persoon bij, dek de pan af, zet het vuur laag en stoof de erwten in 4 – 6 minuten gaar.
Voeg 1/2 el roomboter per persoon, de erwtjes inclusief vocht, 3/4 tl citroensap per persoon, peper en zout toe aan een hoge kom en mix met een staafmixer tot een gladde crème. Voeg de salademix met bieslook toe aan de saladekom met, de peultjes en schep om.
Verdeel de doperwtencrème over de borden en leg de kalfssukade erop. Serveer met de peultjessalade en krieltjes. Schenk het bakvet van de kalfssukade over het vlees en de krieltjes.