Kalfssukade met doperwtencrème
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Kalfssukade met doperwtencrème

Kalfssukade met doperwtencrème

met krieltjes en peultjes-salade

We hebben de kalfssukade alvast voorgegaard – dat scheelt jou tijd in de keuken. De zachte structuur van het vlees past perfect bij de volle, licht zoete smaak van de doperwtencrème die je erbij serveert. Heb je extra tijd? Lees de tip op de achterkant en maak er een lekkere jus bij.

Allergenen:
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd35 minuten
Oventijd
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

250 gram

Krieltjes

75 gram

Peultjes

½ stuk(s)

Citroen

120 gram

Kalfssukade

50 gram

Doperwten

60 gram

Salademix met bieslook

¼ tl

Honing

Zelf toevoegen

1.5 el

Olijfolie

1 el

Extra vierge olijfolie

¼ tl

Mosterd

1.5 el

Roomboter

(Bevat Melk (inclusief lactose))

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)4031 kJ
Energie (kcal)964 kcal
Vetten61 g
waarvan verzadigd22.1 g
Koolhydraten63 g
waarvan suikers5.7 g
Vezels10 g
Eiwitten35 g
Zout0.4 g

Benodigdheden

Bakplaat
Bakpapier
Koekenpan
Saladekom
Grote kom

Instructies

Krieltjes roosteren
1

Verwarm de oven voor op 210 graden. Was de krieltjes en snijd eventuele grote krieltjes doormidden. Meng de krieltjes op een bakplaat met bakpapier met 1/2 el olijfolie per persoon, peper en zout. Bak de krieltjes in de oven in 25 – 30 minuten gaar. Schep halverwege om.

Peultjes koken
2

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur. Voeg de peultjes met een snufje zout toe en bak in 3 - 4 minuten knapperig. Rasp de schil van de citroen en pers de citroen uit. Klop in een saladekom de extra vierge olijfolie, de honing, de mosterd, 1/2 el citroensap per persoon en 1/4 tl citroenrasp per persoon met peper en zout tot een dressing. Voeg de peultjes toe en schep om.

Sukade verwarmen
3

Snijd de kalfssukade in 2 plakken per persoon. Verhit 1 el roomboter per persoon in een koekenpan met deksel op middelmatig vuur en leg de plakken kalfssukade naast elkaar in de roomboter. Dek de pan af, zet het vuur laag en verwarm de kalfssukade ongeveer 5 – 7 minuten. Keer af en toe om. Breng op smaak met peper en zout.

Doperwten stoven
4

Verhit ondertussen 1/2 el olijfolie per persoon in een andere koekenpan met deksel op middelhoog vuur. Voeg de verse doperwten toe en roerbak 2 minuten. Schenk er 1 el water per persoon bij, dek de pan af, zet het vuur laag en stoof de erwten in 4 – 6 minuten gaar.

Doperwtencrème maken
5

Voeg 1/2 el roomboter per persoon, de erwtjes inclusief vocht, 3/4 tl citroensap per persoon, peper en zout toe aan een hoge kom en mix met een staafmixer tot een gladde crème. Voeg de salademix met bieslook toe aan de saladekom met, de peultjes en schep om.

Serveren
6

Verdeel de doperwtencrème over de borden en leg de kalfssukade erop. Serveer met de peultjessalade en krieltjes. Schenk het bakvet van de kalfssukade over het vlees en de krieltjes.