Kalkoenbowl met bulgogi-dressing
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Kalkoenbowl met bulgogi-dressing

Kalkoenbowl met bulgogi-dressing

met patatjes en zoetzure komkommer

Bulgogisaus is zoet en hartig met de smaken van peer, gember en knoflook. Het is een belangrijk ingrediënt bij het bereiden van Koreaans BBQ.

Labels:
Caloriebewust
Extra groente
Eiwitrijk
Allergenen:
Tarwe
Sesamzaad
Soja
Sulfiet
Vis

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd25 minuten
Oventijd20 minuten
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

200 gram

Krieltjes

1 stuk(s)

Kalkoenfilet

½ stuk(s)

[Mini-]komkommer

½ zakje(s)

Koreaanse kruidenmix

(Bevat Tarwe, Sesamzaad, Soja)

20 gram

Bulgogisaus

(Bevat Sulfiet, Tarwe, Sesamzaad, Vis, Soja)

½ zakje(s)

Gomasio

(Bevat Sesamzaad)

200 gram

Groentemix met witte kool

Zelf toevoegen

1 el

[Plantaardige] mayonaise

1 el

Zonnebloemolie

½ el

Wittewijnazijn

½ tl

Suiker

1 el

Water voor saus

naar smaak

Sambal

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2612 kJ
Energie (kcal)624 kcal
Vetten29.8 g
waarvan verzadigd3.8 g
Koolhydraten52.5 g
waarvan suikers16.1 g
Vezels12.7 g
Eiwitten33.6 g
Zout1.9 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Grote wok of hapjespan
Kleine kom

Instructies

Voorbereiden
1
  • Was en snijd de krieltjes doormidden.
  • Voeg ze toe aan een pot met deksel en zorg dat ze net onder water staan.
  • Breng afgedekt aan de kook en kook de krieltjes in 15 - 17 minuten gaar.
  • Giet af indien nodig en bewaar afgedekt apart.

Weetje: Wist je dat aardappelen supergezond zijn? Ze zijn rijk aan goede koolhydraten, kalium, vitamine C, B6 en B11 en vezels!

Snijden
2
  • Snijd ondertussen de komkommer in schijfjes en voeg toe aan een kom.
  • Voeg de wittewijnazijn en de suiker toe. Breng op smaak peper en zout. Roer goed door en bewaar apart tot serveren. Schep af en toe om.
  • Snijd de kalkoenfilet in kleine stukken en voeg toe aan een andere kom.
  • Voeg de Koreaanse kruiden toe aan de kalkoen en mix goed door.
Mengen
3
  • Verhit de zonnebloemolie in een grote wok of sauteeerpan op middelhoog vuur. Bak de kalkoen 2 - 3 minuten.
  • Voeg vervolgens de groentenmix toe en bak 4 - 6 minuten mee.
  • Meng in een kleine kom de bulgogisaus met de mayonaise en de aangegeven hoeveelheid water.
  • Voeg sambal toe naar smaak.
Serveren
4
  • Verdeel de patatjes over diepe borden of kommen.
  • Verdeel de kalkoen met groenten eroverheen.
  • Besprenkel met de bulgogi-mayo en garneer met de gomasio.
  • Serveer de zoetzure komkommer ernaast.