Kapsalon met kipgyros
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Kapsalon met kipgyros

Kapsalon met kipgyros

met zelfgemaakte ovenfriet, sla en tomaatjes

.

Labels:
Familie
Allergenen:
Mosterd
Eieren

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd40 minuten
Oventijd20 minuten
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

250 gram

Aardappelen

1 stuk(s)

Knoflookteen

125 gram

Rode kerstomaten

2.5 gram

Verse bieslook

50 gram

Mayonaise

(Bevat Mosterd, Eieren)

110 gram

Kipgyros

50 gram

Radicchio en ijsbergsla

Zelf toevoegen

1.5 el

Karnemelk

naar smaak

Peper en zout

1 el

Olijfolie

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)819 kcal
Energie (kJ)3427 kJ
Vetten51 g
waarvan verzadigd8 g
Koolhydraten56 g
waarvan suikers7 g
Vezels10.9 g
Eiwitten29 g
Zout1 g

Benodigdheden

Bakplaat met bakpapier
Keukenpapier
Saladekom
Kleine kom
Koekenpan

Instructies

Ovenfriet maken
1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Schil de aardappelen en snijd ze in repen van 1/2 - 1 cm dik. Dep de frieten droog met keukenpapier en verdeel ze over een bakplaat met bakpapier. Meng de frieten met de helft van de olijfolie en breng op smaak met peper en zout. Bak 25 - 35 minuten in de oven (zie TIP). Schep halverwege om.

Tip: Voor nog knapperigere frietjes, kun je ze iets langer in de oven laten staan.

Snijden
2

Pers ondertussen de knoflook of snijd fijn. Halveer de cherrytomaten. Snijd of knip de bieslook fijn.

Dressing maken
3

Meng voor de dressing in een saladekom 1 1/2 el van de mayonaise per persoon met de karnemelk en de bieslook (zie TIP). Breng op smaak met peper en zout. Meng in een kleine kom de overige mayonaise met de knoflook. Heb je een grote knoflookteen ontvangen of vind je rauwe knoflook al gauw te scherp? Gebruik dan de helft.

Tip: Heb je geen karnemelk in huis? Vervang dit dan door yoghurt, melk of mayonaise. De dressing kan wat dikker of dunner worden, maar dit doet niks af aan de smaak!

Kipgyros bakken
4

Verhit de overige olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de kipgyros in 5 - 7 minuten gaar.

Salade mengen
5

Meng ondertussen in de saladekom de radicchio, ijsbergsla en de cherrytomaten met de dressing.

Serveren
6

Verdeel de frieten over het bord. Leg de salade erop en verdeel de kipgyros daarover. Schep de knoflookmayonaise erbovenop. Wil je de frieten liever krokant houden? Leg de salade en de kipgyros dan naast de friet (zie TIP).

Tip: Houd je van pittig en heb je sambal in huis? Voeg dit dan naar smaak aan de kapsalon toe.