.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
250 gram
Aardappelen
1 stuk(s)
Knoflookteen
125 gram
Rode kerstomaten
2.5 gram
Verse bieslook
50 gram
Mayonaise
(Bevat Mosterd, Eieren)
110 gram
Kipgyros
50 gram
Radicchio en ijsbergsla
1.5 el
Karnemelk
naar smaak
Peper en zout
1 el
Olijfolie
Verwarm de oven voor op 220 graden. Schil de aardappelen en snijd ze in repen van 1/2 - 1 cm dik. Dep de frieten droog met keukenpapier en verdeel ze over een bakplaat met bakpapier. Meng de frieten met de helft van de olijfolie en breng op smaak met peper en zout. Bak 25 - 35 minuten in de oven (zie TIP). Schep halverwege om.
Tip: Voor nog knapperigere frietjes, kun je ze iets langer in de oven laten staan.
Pers ondertussen de knoflook of snijd fijn. Halveer de cherrytomaten. Snijd of knip de bieslook fijn.
Meng voor de dressing in een saladekom 1 1/2 el van de mayonaise per persoon met de karnemelk en de bieslook (zie TIP). Breng op smaak met peper en zout. Meng in een kleine kom de overige mayonaise met de knoflook. Heb je een grote knoflookteen ontvangen of vind je rauwe knoflook al gauw te scherp? Gebruik dan de helft.
Tip: Heb je geen karnemelk in huis? Vervang dit dan door yoghurt, melk of mayonaise. De dressing kan wat dikker of dunner worden, maar dit doet niks af aan de smaak!
Verhit de overige olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de kipgyros in 5 - 7 minuten gaar.
Meng ondertussen in de saladekom de radicchio, ijsbergsla en de cherrytomaten met de dressing.
Verdeel de frieten over het bord. Leg de salade erop en verdeel de kipgyros daarover. Schep de knoflookmayonaise erbovenop. Wil je de frieten liever krokant houden? Leg de salade en de kipgyros dan naast de friet (zie TIP).
Tip: Houd je van pittig en heb je sambal in huis? Voeg dit dan naar smaak aan de kapsalon toe.