De vegetarische döner kebab is nieuw in je box! Hij heeft evenveel smaak en bite als de variant van vlees, maar dan 100% plantaardig.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
250 gram
Aardappelen
½ stuk(s)
Ui
1 stuk(s)
Tomaat
1 stuk(s)
Little gem
3 stuk(s)
Knoflookteen
50 gram
Mayonaise
(Bevat Mosterd, Eieren)
80 gram
Vegetarische döner kebab
15 gram
Geraspte belegen kaas
1 el
Olijfolie
1.5 el
Karnemelk
naar smaak
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 220 graden. Schil de aardappelen en snijd ze in repen van 1/2 - 1 cm dik. Meng de frieten in een kom met 1/2 el olijfolie per persoon. Breng op smaak met peper en zout en verdeel de frieten over een bakplaat met bakpapier. Bak 25 - 35 minuten in de oven, of langer als je ze nog knapperiger wilt. Schep halverwege om.
Snijd de rode ui in halve ringen. Snijd de tomaat in blokjes. Halveer de little gem en snijd in dunne reepjes. Pers de knoflook of snijd fijn.
Tip: Wist je dat ui een bron van vitamine C is? Deze vitamine helpt het lichaam om, onder andere, ijzer beter uit voeding op te nemen.
Meng voor de dressing in een saladekom 1 1/2 el mayonaise per persoon met de karnemelk (zie Tip). Breng op smaak met peper en zout. Meng in een kleine kom de overige mayonaise met de knoflook. Heb je een grote knoflookteen ontvangen of vind je rauwe knoflook al gauw te scherp? Gebruik dan de helft.
Tip: Heb je geen karnemelk in huis? Vervang dit dan door yoghurt of melk. De dressing kan wat dikker of dunner worden, maar dit doet niks af aan de smaak!
Verhit de overige olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de rode ui 2 minuten aan. Voeg de vegetarische döner kebab toe en bak nog 5 - 6 minuten.
Meng ondertussen in de saladekom de little gem en tomaat met de dressing.
Tip: Deze zelfgemaakte kapsalon bevat meer dan 200 gram groente en is bereid met weinig zout en weinig verzadigde vetten. Dat is een groot verschil met de klassieke kapsalon van de snackbar!
Verdeel de frieten over het bord. Leg de salade erop, verdeel de vegetarische kebab daarover en garneer met de kaas. Serveer met de knoflookmayonaise. Wil je de frieten liever krokant houden? Leg de salade en de vegetarische kebab dan naast de friet (zie Tip).
Tip: Houd je van pittig en heb je sambal in huis? Voeg dit dan naar smaak aan de kapsalon toe.