Kapsalon met vegetarische döner kebab
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Kapsalon met vegetarische döner kebab

Kapsalon met vegetarische döner kebab

met ovenfrietjes, salade en knoflookmayonaise

Deze vegetarische döner heeft net zoveel smaak en dezelfde structuur als echt vlees. En dat terwijl dit product 100% plantaardig is!

Labels:
Veggie
Familie
Allergenen:
Mosterd
Eieren
Haver
Soja
Tarwe
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd40 minuten
Oventijd25 minuten
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

250 gram

Aardappelen

½ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Little gem

1 stuk(s)

Knoflookteen

25 gram

Mayonaise

(Bevat Mosterd, Eieren)

80 gram

Vegetarische döner kebab

(Bevat Mosterd, Haver, Soja, Tarwe)

15 gram

Geraspte belegen kaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

½ stuk(s)

[Mini-]komkommer

Zelf toevoegen

1.5 el

Karnemelk

1 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)729 kcal
Energie (kJ)3048 kJ
Vetten43.3 g
waarvan verzadigd10.9 g
Koolhydraten58 g
waarvan suikers3 g
Vezels14.8 g
Eiwitten23.5 g
Zout1.6 g

Benodigdheden

Kom
Bakplaat met bakpapier
Saladekom
Kleine kom
Koekenpan

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Schil de aardappelen en snijd in repen van 1/2 - 1 cm dik. Meng in een kom de frieten met 1/2 el olijfolie per persoon. Breng op smaak met peper en zout.

Ovenfrietjes bakken
2

Verdeel de frieten over een bakplaat met bakpapier. Bak 25 - 35 minuten in de oven, of langer als je ze nog knapperiger wilt. Schep halverwege om.

Groenten snijden
3

Snijd de ui in halve ringen. Snijd de komkommer in blokjes. Halveer de little gem en snijd in dunne reepjes. Pers de knoflook of snijd fijn.

Weetje: Wist je dat ui een bron van vitamine C is? Deze vitamine helpt het lichaam om, onder andere, ijzer beter uit voeding op te nemen.

Dressing maken
4

Meng in een saladekom per persoon: 1 1/2 el mayonaise en 1 1/2 el karnemelk tot een dressing (zie Tip). Breng op smaak met peper en zout. Meng in een kleine kom de overige mayonaise met de knoflook. Heb je een grote knoflookteen ontvangen of vind je rauwe knoflook al gauw te scherp? Gebruik dan de helft.

Tip: Heb je geen karnemelk in huis? Vervang dit dan door yoghurt of melk. De dressing kan wat dikker of dunner worden, maar dit doet niets af aan de smaak!

Vegetarische kebab bakken
5

Verhit de overige olijfolie in een ruime pan op middelhoog vuur. Bak de ui 2 minuten. Voeg de vegetarische döner kebab toe en bak nog 5 - 7 minuten. Meng ondertussen in de saladekom de little gem en komkommer met de dressing.

Weetje: Dit zelfgemaakt kapsalon bevat meer dan 200 gram groente en is bereid met weinig zout en weinig verzadigde vetten. Dat is een groot verschil met het klassiek kapsalon van de snackbar!

Serveren
6

Verdeel de frieten over de borden. Leg de salade erop, verdeel de vegetarische kebab daarover en garneer met de kaas. Serveer met de knoflookmayonaise. Wil je de frieten liever krokant houden? Leg de salade en de vegetarische kebab dan naast de frieten (zie Tip).

Tip: Houd je van pikant en heb je sambal in huis? Voeg dit dan naar smaak toe aan het kapsalon.