Kapsalon met vegetarische döner kebab
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Kapsalon met vegetarische döner kebab

Kapsalon met vegetarische döner kebab

met ovenfrietjes, salade en knoflookmayonaise

Deze vegetarische döner heeft net zoveel smaak en structuur als echt vlees. En dat terwijl dit product 100% plantaardig is!

Labels:
Veggie
Familie
Allergenen:
Mosterd
Eieren
Haver
Soja
Tarwe
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd40 minuten
Oventijd25 minuten
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

250 gram

Aardappelen

½ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Tomaat

1 stuk(s)

Little gem

1 stuk(s)

Knoflookteen

25 gram

Mayonaise

(Bevat Mosterd, Eieren)

80 gram

Vegetarische döner kebab

(Bevat Mosterd, Haver, Soja, Tarwe)

15 gram

Geraspte Goudse kaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

1.5 el

Karnemelk

1 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2952 kJ
Energie (kcal)706 kcal
Vetten43.4 g
waarvan verzadigd10.9 g
Koolhydraten53.3 g
waarvan suikers6.3 g
Vezels15.3 g
Eiwitten23.3 g
Zout1.6 g

Benodigdheden

Kom
Bakplaat met bakpapier
Saladekom
Kleine kom
Koekenpan

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Schil de aardappelen en snijd in repen van 1/2 - 1 cm dik. Meng in een kom de frieten met 1/2 el olijfolie per persoon. Breng op smaak met peper en zout en verdeel de frieten over een bakplaat met bakpapier. Bak 25 - 35 minuten in de oven, of langer als je ze nog knapperiger wilt. Schep halverwege om.

Groenten snijden
2

Snijd de ui in halve ringen. Snijd de tomaat in blokjes. Halveer de little gem en snijd in dunne reepjes. Pers de knoflook of snijd fijn.

Dressing maken
3

Meng in een saladekom de karnemelk en een gelijke hoeveelheid mayonaise tot een dressing (zie Tip). Breng op smaak met peper en zout. Meng in een kleine kom de overige mayonaise met knoflook naar smaak.

Tip: Heb je geen karnemelk in huis? Vervang dit dan door yoghurt of melk. De dressing kan wat dikker of dunner worden, maar dit doet niets af aan de smaak!

Vegetarische kebab bakken
4

Verhit de overige olijfolie in een pan op middelhoog vuur. Bak de ui 2 minuten. Voeg de vegetarische döner kebab toe en bak nog 5 - 7 minuten.

Salade maken
5

Voeg ondertussen de sla en tomaat toe aan de saladekom en meng door de dressing. 

Weetje: Dit gerecht bevat 200 gram groente en weinig zout of verzadigde vetten, zeker in vergelijking met het klassiek kapsalon uit de snackbar!

Serveren
6

Verdeel de frieten over de borden. Leg de salade erop, verdeel de vegetarische döner kebab daarover en garneer met de kaas. Serveer met de knoflookmayonaise (zie Tip). Wil je de frieten liever krokant houden? Leg de salade en de vegetarische döner kebab dan naast de frieten.

Tip: Houd je van pikant en heb je sambal in huis? Voeg dit dan naar smaak toe aan het kapsalon.