Cheddar is de perfecte kaas voor een cheeseburger: vol karakter en met een hoog vetgehalte, waardoor hij goed smelt.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
200 gram
Aardappelen
½ stuk(s)
Ui
1 stuk(s)
Tomaat
2 stuk(s)
Kipburger
2 stuk(s)
Mini-hamburgerbroodje
(Bevat Lupine, Melk (inclusief lactose), Sesamzaad, Tarwe Kan bevatten Eieren, Gluten, Noten, Soja)
¼ stuk(s)
[Mini-]komkommer
30 gram
Rucola en veldsla
20 gram
Geraspte cheddar
(Bevat Melk (inclusief lactose))
½ el
Extra vierge olijfolie
1 tl
Mosterd
1 tl
Witte balsamicoazijn
¾ el
Zonnebloemolie
½ el
Olijfolie
naar smaak
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil de aardappelen en snijd in parten. Verhit de olijfolie in een hapjespan met deksel en bak de aardappelen 25 - 30 minuten, afgedekt, op middelhoog vuur. Haal na 20 minuten het deksel van de pan. Breng op smaak met peper en zout.
Snijd ondertussen de rode ui in halve ringen. Snijd de helft van de pruimtomaat in plakken en de andere helft klein.
Verhit de zonnebloemolie in een koekenpan en bak de gekruide kipburgers en de rode ui 8 – 10 minuten op middelhoog vuur, of tot ze gaar zijn. Keer regelmatig om. De ui is klaar wanneer deze zacht, zoet en gekaramelliseerd is. Bak ondertussen de mini-hamburgerbollen 4 - 5 minuten in de oven.
Snijd de komkommer in blokjes. Meng in een saladekom per persoon 1 tl witte balsamicoazijn, 1/2 el extra vierge olijfolie, peper en zout. Meng de gemengde sla, de kleingesneden tomaat en de komkommer door de dressing. Houd een paar blaadjes sla apart om de burgers mee te beleggen.
Verdeel de mini-hamburgerbollen over de borden. Besmeer de onderkant met een laagje mosterd en beleg met wat sla, een plakje tomaat, wat rode ui en een kipburger en bestrooi met de geraspte cheddar.
Tip: Dit gerecht bevat veel calorieën. Let jij op je calorie-inname? Laat de aardappelen achterwege of bewaar 1 broodje kip-cheeseburger voor de volgende dag, voor bijvoorbeeld de lunch.
Serveer de burgers met de gebakken aardappeltjes en de salade.