Kip-cheeseburgers met zoete rode ui
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Kip-cheeseburgers met zoete rode ui

Kip-cheeseburgers met zoete rode ui

met gebakken aardappeltjes en frisse salade

Cheddar is de perfecte kaas voor een cheeseburger: vol karakter en met een hoog vetgehalte, waardoor hij goed smelt.

Labels:
Familie

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd35 minuten
Oventijd30 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

200 gram

Aardappelen

½ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Tomaat

2 stuk(s)

Kipburger

2 stuk(s)

Mini-hamburgerbroodje

30 gram

Rucola en veldsla

¼ stuk(s)

[Mini-]komkommer

20 gram

Geraspte cheddar

Zelf toevoegen

¾ el

Zonnebloemolie

1 tl

Mosterd

½ el

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

½ el

Olijfolie

1 tl

Witte balsamicoazijn

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)934 kcal
Energie (kJ)3908 kJ
Vetten45 g
waarvan verzadigd11 g
Koolhydraten89 g
waarvan suikers12 g
Vezels12 g
Eiwitten38 g
Zout3 g

Benodigdheden

Kom
Bakplaat met bakpapier
Koekenpan
Saladekom

Instructies

Aardappelen bakken
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Was de aardappelen grondig en snijd in parten (zie Tip). Meng in een kom de aardappelparten met de olijfolie en breng op smaak met peper en zout. Verdeel de aardappelparten over een bakplaat met bakpapier en bak 30 - 35 minuten in de oven, of tot ze goudbruin zijn. Schep halverwege om.

Tip: Dit gerecht bevat veel calorieën. Let jij op je calorie-inname? Laat de aardappelen achterwege of bewaar 1 broodje kip-cheeseburger voor de volgende dag, voor bijvoorbeeld de lunch.

Ui en tomaat snijden
2

Snijd ondertussen de rode ui in halve ringen. Snijd de helft van de tomaat in plakken en snijd de andere helft klein.

Kipburgers bakken
3

Verhit de zonnebloemolie in een koekenpan en bak de gekruide kipburgers en de rode ui 8 – 10 minuten op middelhoog vuur, of tot ze gaar zijn. Keer regelmatig om. De ui is klaar wanneer deze zacht, zoet en gekaramelliseerd is. Bak ondertussen de mini-hamburgerbollen 4 - 5 minuten in de oven.

Salade mengen
4

Snijd de komkommer in blokjes. Meng in een saladekom per persoon 1 tl witte balsamicoazijn, 1/2 el extra vierge olijfolie, peper en zout. Meng de gemengde sla, de kleingesneden tomaat en de komkommer door de dressing. Houd een paar blaadjes sla apart om de burgers mee te beleggen.

Tip: Wist je dat 20 gram rucola al meer ijzer, calcium en vitamine A bevat dan 100 gram van de meeste andere groenten?

Hamburger maken
5

Verdeel de mini-hamburgerbollen over de borden. Snijd de hamburgerbollen open en smeer een laagje mosterd over de onderste helft van elke hamburgerbol. Beleg met wat sla, een plakje tomaat, wat rode ui en een kipburger. Bestrooi met de geraspte cheddar.

Serveren
6

Serveer de burgers met de gebakken aardappeltjes en de salade.