Kip-cheeseburgers met zoete rode ui, geroosterde bataat en frisse salade
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Kip-cheeseburgers met zoete rode ui, geroosterde bataat en frisse salade

Kip-cheeseburgers met zoete rode ui, geroosterde bataat en frisse salade

Avec des patates douces rôties et une salade tout en fraîcheur

Cheddar komt oorspronkelijk uit het dorpje Cheddar in het Engelse Somerset. Ook deze cheddar komt uit Somerset, van een familiebedrijf dat al meer dan 150 jaar kaas maakt. De scherpe smaak van de kaas gaat goed samen met het zoete van de bataat en rode ui.

Labels:
Eet mij eerst
Chef's Choice
Familie
Allergenen:
Gluten
Melk (inclusief lactose)
Sesamzaad
Lupine

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd35 minuten
Oventijd
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

125 gram

Zoete aardappel

2 stuk(s)

Mini-hamburgerbol

(Bevat Gluten, Melk (inclusief lactose), Sesamzaad, Lupine)

½ stuk(s)

Rode ui

1 stuk(s)

Tomaat

¼ stuk(s)

Botersla

2 stuk(s)

Gekruide kipburger

25 gram

Geraspte cheddar

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

½ el

Extra vierge olijfolie

1 tl

Zwarte balsamicoazijn

½ el

Zonnebloemolie

naar smaak

Mosterd

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)845 kcal
Energie (kJ)3535 kJ
Vetten42 g
waarvan verzadigd11.3 g
Koolhydraten69 g
waarvan suikers14 g
Vezels9 g
Eiwitten44 g
Zout1.9 g

Benodigdheden

Bakpapier
Bakplaat
Oven
Koekenpan
Kom
Saladekom

Instructies

Bataat bereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil de bataat en snijd in plakken van ½ cm dik. Verdeel de bataat over een bakplaat met bakpapier. Besprenkel met de helft van de olijfolie en bestrooi met peper en zout. Bak de bataat 12 – 15 minuten in de oven. Bak de laatste 4 – 5 minuten de mini- hamburgerbollen mee.

Ui en tomaat bereiden
2

Snijd ondertussen de rode ui in halve ringen. Verhit de overige olijfolie in een koekenpan en fruit de rode ui 4 – 6 minuten op laag vuur of totdat ze de gewenste garing hebben. Haal uit de pan en bewaar apart in een kom. Snijd ondertussen de ene helft van de tomaten in plakken en de andere helft klein.

Salade mengen
3

Scheur de botersla grof en meng met de kleingesneden tomaat in een saladekom. Besprenkel met de extra vierge olijfolie en zwarte balsamicoazijn. Breng op smaak met peper en zout.

Kipburgers bakken
4

Verhit de zonnebloemolie in dezelfde koekenpan en bak de kipburgers 8 – 10 minuten op middelhoog vuur, of tot ze gaar zijn. Keer regelmatig om.

Hamburgers maken
5

Haal ondertussen de bataat uit de oven. Verdeel de mini-hamburgerbollen over de borden en snijd ze open. Besmeer de onderkant met een laagje mosterd en beleg met wat botersla, een plakje tomaat, wat rode ui en een kipburger. Bestrooi met de geraspte cheddar.

Borden opmaken
6

Serveer de burgers met de bataat en de overige salade.